jump to navigation

Diktator bygger verdens største tehus 25.08.13

Posted by diktatornytt in Emomali Rahmon.
Tags: , ,
trackback

Et lukseriøst tehus med biljardsal og egen spisestue for presidenten er snart ferdig i Tadsjikistan.

Western officials estimate the teahouse at $60

Tehuset i Dushanbe skal ha kostet 60 millioner dollar å bygge.

Alle lesere av diktatornytt vet at det er viktig for diktatorer å være størst. Emiren av Abu Dhabi fikk nylig levert verdens største yacht, et 180 meter langt flytende palass. Etter at Russlands president Vladimir Putin i sommer fisket en gjedde på 21 kilo, ble han overgått av Hviterusslands diktator Aleksandr Lukasjenko, som dro opp en malle på 57 kilo.

Tadsjikistans president Emomali Rahmon er også en mann som tenker stort, og nå setter han en verdensrekord andre diktatorer neppe har tenkt på: Han bygger verdens største tehus. Vidunderet har en biljardsal og et fossefall i gips. Vidunderet skal være klart til Tadsjikistans frigjøringsdag 9. september.

Utenlandske eksperter anslår at tehuset koster 60 millioner dollar å bygge. Det tilsvarer en prosent av Tadsjikistans brutto nasjonalprodukt, men det er uklart om det er myndighetene som finansierer prosjektet, eller rike forretnigsfolk som prøver å innynde seg hos presidenten.

Tehuset ligger ved bredden av Komsomolsjøen, praktisk plassert slik at presidenten kan stikke innom og ta seg en kopp te når han trenger en pause fra det slitsomme diktatorarbeidet. På den andre siden av sjøen ligger Rahmons arbeidsplass, det gigantiske nasjonens palass. Bygningen er omgitt av parker og fontener, og skal ha kostet 300 millioner dollar å bygge.

Rahmon ligger å bygge stort. Tadsjikistan kan skryte av å ha verdens høyeste flaggstang og verdens lengste flagg. I fjor ble Sentral-Asias største bibliotek åpnet i Dushanbe, med plass til ti millioner bøker. Dessverre inneholder det bare en fjerdedel av dette, og innbyggerne i Tadsjikistan ble bedt om å donere sine egne bøker for å fylle opp biblioteket.

A hand-painted ceiling on an outdoor balcony.

Det håndmalt taket på en av tehusets balkonger.

Tajikistan's northern Sughd Province.

Tehuset har en egen spisestue for presidenten, med vegger dekket av håndlagde treutskjæringer.

Reklamer

Kommentarer»

1. Diktator åpnet melomformet tehus | Diktatornytt - 15.11.15

[…] han kan drikke te. De skal helst være stor. For et par år siden bygget den tadsjikiske diktatoren verdens største tehus i hovedstaden […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: