jump to navigation

Kong Mswati forbyr skilsmisse 29.08.13

Posted by diktatornytt in Kong Mswati.
Tags: , , ,
trackback

Kongen av Swaziland sier at det er umulig å skille seg hvis man er gift etter swazilandske tradisjoner.

Kong Mswati sammen med dronning.

Kong Mswati sammen med dronning Inkhosikati LaDube. LaDube ble plassert i husarrest og senere kastet ut av det kongelige slottet, fordi hun angivelig hadde en affære med kongens gode venn og daværende justisminister Ndusimo Mamba.

Skal du gifte deg i henhold til swazilandske tradisjoner, bør du være sikker på at du har møtt den rette. Ekteskapet er noe som varer livet ut, og kan ikke oppheves av noen jordisk makt, mener kong Mswati III av Swaziland. De siste årene har domstolene i landet mottatt en rekke henvendelser fra swazilendinger som ønsker å annulere ekteskapene sine. Dette har kongen sett seg lei av. Og i Swaziland er kongens ord lov.

«Vi trenger ikke engang underegne noen dokumenter for å bevise det ekteskapet, for i fremtiden kan slike dokumenter rives i stykker av familiemedlemmer som hevder at ekteskapet ikke har vært inngått. Vi har det ikke slik i swazikulturen. Vi oppmuntrer ikke til slik praksis. Alt vi vet, er at en person dør i sitt ekteskaplige hjem. Det er swazimåten, som er bestemt av Gud,» sa kongen tidligere denne måneden.

Han oppmuntret swazilandsk ungom til å gifte seg tradisjonelt, men det finnes det muligheter for de som har kalde føtter når de gifter seg.

«Ungdom bør vite at når de gifter seg tradisjonelt, kan ikke giftemålet oppheves, men utenlandske typer ekteskap kan omgjøres,» slo Mswati fast.

Kongen understreket at selv om en kone svikter sin ektemann, vil hun bli hentet for å sørge når han dør. Kanskje har kongen sett seg lei av at konene hans rømmer. Av Mswatis 13 koner, har tre av dem stukket av. I tillegg ble en kastet på dør etter en utroskapskandale.

Luksusferie

En av Mswatis 13 koner.

En av Mswatis 13 koner.

Hvorfor noen vil stikke av fra kong Mswati, er en gåte for Diktatornytt. Konene hans er gift med swazilands kjekkeste og rikeste mann, og velter seg i luksus.

I sommer var deler av haremet på luksusferie i Japan, Australia, Papua New Guinea, Bali, Maldivene og Zanzibar. Dronningene hadde med seg et følge på 100 personer. Følget reiset med rutefly, mens haremet selvfølgelig brukte kongens privatfly. Til sammen skal moroa ha kostet 10 millioner dollar. Det er usikkert hvor mange av konene som var med på den to uker lange reisen.

Kongen pleier å sende noen av konene sine på ferie hvert år. I fjor dro tre av dem til gamblinghovedstaden Las Vegas med et en entourage på 55 mennesker. Der skal de ha leid 10 luksusvillaer, som hver kostet 2400 dollar natten.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: