jump to navigation

Diktator raser over SMS-juks 06.09.13

Posted by diktatornytt in Kadyrov, Putin.
Tags: , , ,
trackback

Tsjetsjenias president Ramzan Kadyrov utfordrer Moskva i en SMS-kåring av Russlands viktigste landemerke.

Tsjetsjenias hjerte i Tsjetsjenias hovedstad Grosnij er en av Europas største moskeer.

Tsjetsjenias hjerte i Grosnij er en av Europas største moskeer.

Det som skulle være en nasjonal oppbyggende kåring for Den russiske føderasjonen, er blitt en kamp mellom Moskva og Tsjetsjenia.

Foreningen Russlands geografiske samfunn ville vise at Russland «er et unikt land, med en rik natur og kulturell arv». Derfor arrangerer de kåringen «Russland 10», der alle russere kan være med å stemme frem de ti fremste landemerkene i Russland. Folk kan stemme på nett eller med SMS.

St. Basil-katedralen på Den røde plass i Moskva og statuen av bronserytteren i St. Petersburg burde være naturlige kandidater til listen, men ingen av dem kom til finalen i avstemningen. Myndighetene i flere av Russlands autonome republikker var nemlig mye flinkere til å mobilisere folket til å stemme. Derfor endte både den gylne aboden til buddha Shakyamuni i Kalmykia og Kul-Sharif-moskeen i Tatarstan i finalen. Begge ble oppført i 2005.

Ingen overgikk tsjetsjenerne når det gjaldt å stemme frem sin regionale favoritt. I andre omgang av avstemningen raste en moské i Grosnij frem til en suveren ledelse. Moskeen, som har det vakre navnet Tsjetsjenias hjerte, fikk 38 millioner stemmer, ganske imponerende med tanke på at Tsjetsjenia bare har 1,3 millioner innbyggere.

I Moskva skjønnte man fort at en seier til en moské i Tshetsjenia kunne bli en stor skandale. Derfor klarte man å mobilisere folk til å stemme frem 1500-tallsborgen Kolomna kremlin, og Tsjetsjenias hjerte ble skjøvet ned til andre plass.

Telefontrøbbel: Ramzan Kadyrov (til venstre) kommer ikke gjennom.

Telefontrøbbel: Ramzan Kadyrov (til høyre) får ikke stemme.

Men i Tsjetsjenia fikk folk raskt mistanke om valgjuks. Flere som forsøkte å stemme med tekstmeldinger, fikk beskjed om at tjenesten var midlertidig ute av drift. Dette fikk Tsjetsjenias president Ramzan Kadyrov til å se rødt. På sin instagramkonto raste han mot russiske mobiltelefonoperatørene, som han anklaget for juks.

«Hundretusener av tsjetsjenske innbyggere i moskeer, på torgene og i landsbyene gir sin stemme til Tsjetsjenia hjerte. Men fra klokken 19.00 blir ikke disse stemmene lenger telt! Megaphone og Beeline tar pengene vår, men snakker om problemer og en angivelig overbelastning. Som svar på våre henvendelser, har selskapets representanter sagt at stemmene vil bli telt og at problemene skyldtes overbelastning av en server. Men 23. august sendte vi fire millioner stemmer uten problemer. Derfor fortalte vi dem at dette ikke er annet enn ren svindel. Vi utelukker ikke at det også er en blokkade for å hindre Tsjetsjenias hjerte i å vinne førsteplassen,» skrev den tsjetsjenske diktatoren 27. august.

Kolomna kremlin endte med 28,6 millioner stemmer og Tsjetsjenias hjerte 32,2 millioner. Tredjeplassen gikk til en skulpturpark i Penza, som fikk beskjedne 1,6 millioner stemmer.

De 30 mest populære landemerkene går videre til tredje og siste runde av avstemningen. Da starter alle på null, men Kadyrov vil trekke Tsjetsjenias hjerte fra konkurransen.

«Tsjetsjenias hjerte-moskeen er et anerkjent symbol. Det trenger vi ikke bevise. Vi vil ikke delta i en forestilling,» sa presidenten.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: