jump to navigation

Diktator avduket byste av faren 07.09.13

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: , ,
trackback

Turkmenistans president bygger opp en personkult rundt faren sin.

Familiekjær diktator.

Familiekjær diktator.

Det er ikke uvanlig at diktatorer hedrer sine foreldre. Aserbajdsjans president Ilham Aliyev, for eksempel, bruker for eksempel landets petrodollar på å reise statuer av sin far og diktatorforgjenger Heydar Aliyev rundt om i verden. Turkmenistans avdøde diktator Saparmurat ‘Turkmenbashi’ Niyazov var så glad i moren sin at hun fikk oppkalt en måned etter seg.

Turkmenbashis etterfølger Gurbanguly Berdymukhamedov er også glad i sine foreldre, men i motsetning til sin forgjenger, er det faren han gir mest oppmerksomhet. Nylig vist han sin hengivenhet ved å avduke en fem meter høy bronsebyste av 81 år gamle Myalikuguly Berdymukhamedov.

Bysten står i en leir for sikkerhetsstyrker underlagt innenriksdepartementet, der Myalikuguly jobbet. En statlig TV-kanal hyllet Berdymukhamedov seniors innsats som et «eksempel på samvittighetsfull og uselvisk tjeneste for folket og sitt elskede fedreland».

Militærenheten er allerede oppkalt etter Myalikuguly, som pensjonerte seg i 1982. Det gamle kontoret hans er gjort om til museum, der uniformen, telefonen og skrivemaskinen hans er utstilt. Et teppet i museet har brodert en linje fra et dikt han skrev: «La oss plante mer korn.»

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: