jump to navigation

Kong Mswati fikk åpenbaring 08.09.13

Posted by diktatornytt in Kong Mswati.
Tags: , , ,
trackback

Swazilands eneveldige konge fikk en demokratisk visjon av Gud.

Kong Mswati

Gudommelig monark og demokrat.

Det er ikke uvanlige at diktatorer styrer av Guds vilje. Robert Mugabe er for eksempel utpekt av Gud til å være Zimbabwes president, mens Kasakhstans president Nursultan Nazarbajev fikk guddommelig styrke og ble kurert for alle sykdommer da han var barn. Det er nesten litt overraskende at Gud hittil ikke har omfavnet kong Mswati III av Swaziland.

Nå ser endelig vår skaper ut til å ha fått ut fingeren for å kaste glans over den afrikanske monarken. I løpet av forrige helg åpenbarte han seg for kong Mswati under et uvanlig tordenvær. Gud ga kongen en visjon av hvordan Swaziland skal styres fremover, og ga den nye styreformen et navn: monarkisk demokrati.

Kongen fortalte om sin åpenbaring under åpningen av den internasjonale handelsmessen i Manzini 31. august.

«Hans majestet avslørte i går at han hadde hatt en visjon, der han ble vist et nytt navn på tinkhundlasystemet (Swazilands styresett, red. anm.). Kongen fortalte at i åpenbaringen fikk han et nytt navn på tinkhundlasystemet. Åpenbaringen ga ham også en beskrivelse av en ny type demokrati. Kongen sa at det nye systemet skal hete monarkisk demokrati,» skriver avisen Times of Swaziland.

«Kongen fortalte at åpenbaringen kom til ham under et merkelig vær fredag kveld. Han sa at visjonen kom da lynet slo ned en vinternatt som ikek hadde skyer eller regn. Han fortalte at lynet slo ned mens han forsøkte å forstå hva som skjedde – og det var da han så de nye navnet på Swazilands demokrati,» fortsetter avisen.

I slutten av august gikk Swaziland velgere til urnene i første runde av årets parlamentsvalg. Neste valgomgang holdes 20. august. Det er liten sjanse for at valget vil gi opposisjonen mye plass i parlamentet, siden kongen fordbød kandidatene å drive valgkamp.

Kongen fortalte i talen at han har problemer med å forklare hvordan tinkhundla fungerer når han er ute og reiser. Det nye uttrykket «monarkisk demokrati» vil gjøre det lettere å forklare utlendinger om Swazilands styresett. Den nye ideologien er ifølge Mswati unik for Afrika og Swaziland, men den kan fint eksporteres til resten av verden.

«Dette er hjemmedyrket afrikansk ideologi, og den burde omfavnes av resten av verden,» sa kongen til stormende jubel.

Ikke overraskend slo kongen også fast at monarkisk demokrati er verdens beste styresett, og er elsket av folket i Swaziland.

Reklamer

Kommentarer»

1. Skilsmisseforbud for Swazilands parlamentarikere | Diktatornytt - 02.12.13

[…] Parlamentsmedlemmene fikk også en beskjed fra landets statsminister Sibusiso Barnabas Dlamini. Statsministeren fortalte de folkevalgte at parlamentet må lede på en måte som tilfredsstiller kongen. Han la til at parlamentsmedlemmene må lære om Tinkhundla, også kalt monarkisk demokrati, et styringssystem som kong Mswati fikk beskrevet i en drøm tidligere i år. […]

2. Gud gjør som kong Mswati | Diktatornytt - 13.01.14

[…] er en kjent sak at kong Mswati III av Swaziland styrer etter Guds vilje. I september i fjor fikk kongen en åpenbaring, der Gud beskrev en helt nye måte å regjere på. Den allmektige ga også det nye styresettet et […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: