jump to navigation

Gurbanguly vant billøp 11.09.13

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
trackback

President Berdymukhamedov viser nok en gang at han er bilkongen av Turkmenistan, mens folket må sykle.

Gurbanguli Berdymukhamedov

Gurbanguly Berdymukhamedov vant et sykkelritt i Ashgabat i begynnelsen av august.

I Turkmenistan tar man folkehelse alvorlig. Landet arrangerer en månedslang kampanje for å øke interessen for sykling, bare for å sørge for at befolkningen skal bli sunnere. Men at befolkningen sykler, betyr ikke at ikke presidenten samtidig kan ha litt motorisert moro.

Diktatornytts lesere husker sikkert hvordan president Gurbanguly Berdymukhamedov klinte til og vant en av fartsprøvene da Turkmenistans første racerbilløp ble arrangert i fjor. Nybegynnerflaks, vil enkelte kanskje hevde, men nå viser presidenten at seieren ikke var tilfeldig. 1. september ble det arrangert et løp for Alfa Romeoer i hovedstaden Ashgabat, der Berdymukhamedov vant overbevisende.

Presidenten fullførte den den 2,3 kilometer lange banen på 1 minutt og 46 sekunder, til stormende applaus fra de mange tusen tilskuerne. Den turkmenske regjeringens egne netttsider skriver beskjedent at presidenten demonstrerte «kjøring av høy klasse».

Premiene ble delt ut av lederen for Det internasjonale bilsportforbundet Jean Todt. Berdymukhamedov viste hvor ydmyk og uselvisk han er da han sa fra seg førsteplassen og ga prisen til sin konkurrent Evgeniy Galinni.

Sykler for sikkerhet og velvære

Billøpet ble arrangert for å markere starten på den månedslange kampanjen «Trafikksikkerhet på veiene og velvære i livene våre». Og president Berdymukhamedov viste at han ikke bare er en eminent sjåfør. Han er heller ikke så verst på sykkel.

Tidlig om morgenen deltok Berdymukhamedov i starten av et sykkelmaraton som ble arrangert over hele Turkmenistan. Presidenten ble fulgt av flere ministre og andre politiske ledere. Berdymukhamedov og hans følge ble naturligvis møtt med jubel og applaus fra tilskuere da de syklet inn på hovedtorget i Ashgabat.

Mer enn 30 000 syklister over hele landet deltok i sykkelrittet. I hele september skal det arrangeres sykkelritt for å oppmuntre turkmenerne til å bli mer sportslige.

«Denne kampanjen vil styrke folkehelsen, forankre miljøsikkerhet og promotere sykling,» uttalte presidenten nylig.

Befolkningen i Turkmenistan er som vanlig entusiastiske til presidentens forslag, noe som blant annet har gitt enorm etterspørsel etter sykler.

«Prisen på sykler har økt kraftig. Alle sunne individer, elever og studenter må ha sykler for enhver pris innen 1. september,» skriver det opposisjonelle nettstedet Chrono.

Kommentarer»

1. Gurbanguly vant igjen | Diktatornytt - 08.05.14

[…] Det er en kjent sak at Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov er en allsidig og uovertruffen idrettsmann. Han har blant annet sort belte av syvende grad i kampsporten taekwondo, og har også vist seg som en førsteklasses racerbilsjåfør. […]

2. Gurbanguly vant billøp – igjen | Diktatornytt - 05.09.15

[…] vant også Alfa Romeo Cup for to år siden. Da ble konkurransen holdt på en kortere bane i hovedstaden Ashgabat. Da Turkmenistan arrangerte […]

3. Sladdekongen Gurbanguly | Diktatornytt - 28.11.17

[…] bilrace ble arrangert i 2012, deltok han i fartsprøvene og satte bestetid. Året etter vant han Alpha Romeo cup, og jammen gjentok han ikke suksessen i […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: