jump to navigation

Diktatordøtre i catfight 27.09.13

Posted by diktatornytt in Karimov, Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

Usbekistans to diktatordøtre har ikke snakket sommen på tolv år.

Lola Karimova-Tillyaeva

Jeg er ikke så rik som folk tror, hevder Lola Karimova-Tillyaeva.

På overflaten har Usbekistans diktatorfamilie alltid virket harmonisk og velfungerende. Men nå slår fasaden sprekker. President Islam Karimovs yngste datter Lola Karimova-Tillyaeva forteller i et sjeldent intervju at hun ikke er på talefot med søsteren Gulnara.

«Min søster og jeg har ikke snakket sammen på tolv år. Vi har ikke noe vennskapelig eller familiært forhold,» skriver Karimova-Tillyaeva i en epost til BBC.

Hver for seg har de to søstrene svært vellykkede karrierer. Lola er Usbekistans ambassadør til Unesco-hovedkontoret i Genève, mens Gulnara har en omfattende karriere som kles- og smykkedesigner, popsangerinne, diplomat og filantrop. Begge lever et glamorøst jetsetliv og mingler med kjendiser. Men de søstrene har lite felles, mener Lola.

«Ethvert godt forhold forutsetter at man har et felles perspektiv eller likheter i personligheten. Det er ingenting slikt i vårt forhold, det har aldri vært det og det er det ikke nå. Vi er totalt forskjellige personer. Og du vet, disse forskjellene bare forsterkes over tid,» forteller den vakre 35-åringen.

Mange spekulerer i om storesøster Gulnara planlegger å ta over som president etter pappa Islam Karimov, som har styrt Usbekistan siden Sovjetunionen gikk i oppløsning og landet ble selvstendig i 1991. Lola hevder at hun selv ikke har planer om å tre inn i politikken, og hun tror heller ikke at søsteren har store muligheter til å bli president, selv om hun skulle forsøke.

«Jeg vil anslå at oddsene for det er små,» skriver hun.

Lola snakker heller ikke politikk med faren.

«Jeg er i Usbkeistan bare to-tre ganger i året. Når jeg treffer faren min, diskuterer vi ikke politikk,» forteller Unesco-ambassadøren.

Karimova-Tillyaeva er sannynligvis den eneste i verden som har en rettslig kjennelse på at faren er diktator. I 2011 gikk hun til sak mot den franske nettavisen Rue 89, blant annet fordi avisen kalte henne diktatordatter i en artikkel. Saken ble avvist i retten.

«Jeg stilte ikke spørsmål om bruken av det ordet er riktig eller ikke, fordi jeg forstår at det er et politisk uttrykk. Men i den sammenhengen påvirket definisjonen av ‘diktatordatter’ i pressen min egen person. Hver person er født med en rett til å bli vurdert ut fra sine egne personlige egenskap, forretninger, holdninger og handlinger,» påpeker diktatordatteren.

I 2011 kjøpte Lola og mannen Timur Tillyaev en villa i Genève til 270 millioner kroner. Tidligere i år kjøpte hun angivelig et palass i Beverly Hills til 58 millioner dollar. Likevel avviser hun at paret er blant de rikeste menneskene i Sveits, slik det er blitt hevdet.

«Vi ble overrasket da vi så at vi var rangert blant de rikeste menneskene i Sveits. Jeg og mannen min spøker fortsatt med det,» skriver hun avvæpnene.

Diktatornytt forstår ikke helt denne beskjedenheten. En av gledene ved å være av diktatorslekt er jo nettopp de materielle godene som følger med. Vi antar at Karimova-Tillyaeva ønsker å nyte rikdommen i fred for plagsomme (og fattigere) medborgere.

 

Reklamer

Kommentarer»

1. Diktatordatter er venn med hekser | Diktatornytt - 18.10.13

[…] «Ethvert godt forhold forutsetter at man har et felles perspektiv eller likheter i personligheten. Det er ingenting slikt i vårt forhold, det har aldri vært det og det er det ikke nå. Vi er totalt forskjellige personer. Og du vet, disse forskjellene bare forsterkes over tid,» skrev 35-åringen i en epost til BBC. […]

2. Diktatorfrue utfører satanistiske ritualer | Diktatornytt - 30.10.13

[…] for tiden. Nylig fortalte president Islam Karimovs yngste datter Lola Karimova-Tillyaeva at hun ikke hadde snakket med søsteren Gulnara Karimova på tolv år. Gulnara svarte med å beskylde lillesøsteren for å være venn med […]

3. Diktator fikk raserianfall etter å ha sett vågale bilder av datteren | Diktatornytt - 04.11.13

[…] også i krangel med lillesøsteren Lola Karimova-Tillyaeva. I et intervju med BBC fortalte Lola at hun ikke hadde snakket med søsteren på tolv år. Gulnara svarte med å beskylde Lola for å være venner med hekser. Gulnara skrev også en melding […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: