jump to navigation

Diktatordatter fikk hilsen fra verdensrommet 30.10.13

Posted by diktatornytt in Karimov.
Tags: , , ,
trackback

Gulnara Karimova åpnet Style.Uz Art Week med en hilsen fra den internasjonal romstasjonen.

Kosmonautene Fedor Yurchikhin, Oleg Kotov og Sergey Ryazanskiy sendte hilsen fra det ytre rom.

Kosmonautene Fedor Yurchikhin, Oleg Kotov og Sergey Ryazanskiy sendte hilsen fra det ytre rom.

Gulnara Karimova, datteren til den usbekiske presidenten Islam Karimov, er en pådriver for å bringe kunst og kultur til Usbekistan. I forrige uke arrangerte hun Style.Uz Art Week, en festival for mote, kunst, film, teater og musikk, i hovedstaden Tashkent. Festivalen, som er Karimovas hjertebarn, inkluderte et møte med den franske dokumentarfilmskaperen Marion Stalens, en motevisning med den kanadiske designernduoen DSquared2 og en Hello Kitty negldesignworkshop.

Festivalen er så viktig at den tiltrakk seg deltagere fra det ytre rom. Tre russiske kosmonauter sendte en hilsen fra den internasjonale romstasjonen under åpningsseremonien 22. oktober.

«Selv astronauter kan se være små stjerne fra langt unna,» sa en stolt diktatordatter.

De tre ikkerussiske astronautene ombord på romstasjonen, to amerikanere og en italiener, deltok skuffende nok ikke i seremonien.

Sanger avlyste konsert

En annen vestlig utlending forsøkte også å ødelegge moroa for Karimova. Den franske sangerinnen Lara Fabian skulle holde en konsert under festivalen, men avlyste i siste liten. Fabian skrev på Twitter at hun ikke ville bli sett på som «en ny, fancy dekkoperasjon for et regime som er kjent for å torturere folk».

Karimova har derimot en annen forklaring på hvorfor sangeren avlyste. Diktatordatteren skylder på interne krefter i Usbekistan.

«Nyheten fra alle interne ‘nyhetsaktige’ nettsteder marsjerer til melodien til noen som kontrollerer dem … og plutselig skrev alle blåkopier av noe tull, som ikke har noe å gjøre med de daglige og stadig skiftende hendelsene, der tusenvis av mennesker og verdensstjerner deltar …,» skrev Karimova på Twitter.

Avlysningen viste seg å være hell i uhell, for feldigvis kunne den russiske sangerinnen Valeriya steppe inn på kort varsel.

«Det er ikke ofte at en endring i de opprinnelige planene fører til noe bedre. Men det var tilfelle med Valerrya-konserten som avsluttet årets Style.Uz Art Week,» står det på festivalens hjemmeside.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: