jump to navigation

Diktator fikk raserianfall etter å ha sett vågale bilder av datteren 04.11.13

Posted by diktatornytt in Karimov.
trackback

Usbekistens president Islam Karimov slo til datteren Gulnara.

Islam Karimov skal ha blitt vist bilder av Gulnara halvnaken. Dette bildet av diktatordatteren i en drakt av påfuglfjær ble tatt i april.

Islam Karimov skal ha blitt vist bilder av Gulnara halvnaken. Kanskje var dette bildet av diktatordatteren i en drakt av påfuglfjær blant dem.

Det er ikke lett å være Islam Karimov for tiden. Han sliter med både politiske og familiære problemer – som begge ser ut til å handle om samme sak.

Noe av det som opprører Karimov for tiden, er oppførselen til eldstedatteren Gulnara Karimova. Nylig viste Rustam Inoyatov, sjefen for de hemmelige tjenestene i Usbekistan, presidenten en rekke bilder av en halvnaken Gulnara, i tillegg til dokumenter som viser at diktatordatteren er involvert i tvilsomme finansielle aktiviteter.

Karimov skal ha blitt så rasende at han kastet et askebeger og en telefon etter sikkerhetssjefen. Han innkalte alle sine nærmeste medarbeidere og beskyldte dem for å ha holdt tilbake informasjon om datteren. Presidenten beordret at alle som arbeidet med korrupsjon i sikkerhetstjenesten og innenriksdepartementet som visste om datterens tvilsomme finanser, skulle arresteres.

Deretter kalte presidenten Gulnara inn på teppet og fiket til henne. Han fortsatte å slå datteren og beskyldte henne for å ha vanæret familien foran hele verden. Det gikk så heftig for seg at Karimovs livvakter forsøkte å roe ham ned. Senere ble diktatoren observert gråtende i hagen til presidentpalasset.

Gulnara Karimova har lenge vært ansett som farens arvtager (noe Diktatornytt hadde ønsket velkommen, siden det ville være et stort skritt mot likestilling i et ellers svært mannsdominert yrke). I det siste har derimot korrupsjonsavsløringer og maktkamp ført til Karimova ikke lenger er noen klar favoritt til å ta over makten når faren dør eller blir for senil til å styre (han er visst på god vei allerede).

Diktatordatteren skal ha brukt posisjonen sin til å legge seg opp en formue på nesten fire milliarder kroner, men er angivelig under etterforskning for økonomisk kriminalitet i Frankrike og et annet europeisk land. Blant annet skal hun ha krevd bestikkelser av den svenske mobiloperatøren TeliaSonera for at selskapet skal få innpass i Usbekistan.

Gulnaras motstandere gjør sitt beste for å utnytte anklagene. I forrige uke ble flere TV-kanaler Gulnara eier stengt og flere bankkontoer tilknyttet diktatordatteren frosset. På Twitter hevdet hun at noen hadde forsøkt å forgifte henne, og skrev: «Takk Gud for at de ikke klarte å ta meg».

I oktober ble Akbarali Abdullayev, nevøen til Karimovs kone og en nær alliert av Gulnara, arrestert. Mange tror at Gulnara ønsker at Abdullayev skal bli president, mens hun selv kan sitte i bakgrunnen og trekke i trådene. Arrestasjonen førte til at diktatordatteren rasende stormet inn på kontoret til sikkerhetssjef Inoyatov, sparket i døren og kontormøblene, og skjelte han ut. «Er du en mann eller ikke? Ta på deg et skjørt over den feite rævva di. Forstått?» skal hun ha ropt.

Diktatordatteren angriper også Inoyatov på Twitter. 1. november skrev hun at sikkerhetssjefen «har begynt sin kamp for å bli Usbekistans neste president». Senere skrev hun at Inoyatov har bedt henne «holde en lav profil, for at jeg ikke skal bli tatt». Hun brukte også Twitter til å benekte at faren hadde slått henne.

Gulnara er også i krangel med lillesøsteren Lola Karimova-Tillyaeva. I et intervju med BBC fortalte Lola at hun ikke hadde snakket med søsteren på tolv år. Gulnara svarte med å beskylde Lola for å være venner med hekser. Gulnara skrev også en melding på Twitter, der hun antydet at moren praktiserer svart magi.

Reklamer

Kommentarer»

1. terjebjornstad - 04.11.13

Det er veldig merkelig at diktator er et så mannsdominert yrke. Det er mange kvinner som kunne egnet seg godt som diktatorer, også 😉

2. Diktatordatter mister butikker | Diktatornytt - 16.11.13

[…] blir for senil til å styre (rykter skal ha det til at han er det allerede). President Karimov skal ha blitt rasende og slått til datteren, etter at sjefen for sikkerhetspolitiet viste ham dokumentasjon på at Gulnara var innblandet i […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: