jump to navigation

Universalgeniet Berdymukhamedov 13.11.13

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: , , , , ,
trackback

En dag i livet til Gurbanguly Berdymukhamedov viser de mange talentene til den store turkmenske lederen.

Gurbanguly Berdymukhamedov er en erfaren rytter.

Gurbanguly Berdymukhamedov er en erfaren rytter, og har skrevet flere bøker om den turkmenske hesterasen akhal-teke.

Gurbanguly Berdymukhamedov er en allsidig mann. Rene renessansemennesket, vil Diktatornytt hevde. En fersk artikkel på hjemmesiden til Turkmenistans regjering fremhever den turkmenske diktatorens mange talenter.

Artikkelen omtaler presidentens besøk i Turkmenistans nye OL-landsby. Berdymukhamedov er selv en aktiv idrettsutøver, som blant annet driver med sykling, riding, motorsport, friidrett, kampsport og tennis. Som det står i artikkelen, bruker presidenten vanligvis en halvparten av fritiden sin på sport. Under besøket i OL-landsbyen tok han seg tid til å vise sin sportslige side.

«Ved å spille volleyball og tennis, demonstrerte President Gurbanguly Berdymukhamedov, som alltid, at han er i god form, noe han oppnår ved å praktisere forskjellige idretter,» står det i artikkelen.

Presidentens fortreffelige egenskaper stopper naturligvis ikke ved det fysiske. Berdimukhamedov, som er utdannet tannlege og tidligere har vært helseminister, er svært opptatt av tradisjonell turkmensk naturmedisin. Hans kunnskaper på feltet ble selvfølgelig fremhevet i artikkelen:

«Etter de sportslige øvelsene, drakk den turkmenske lederen og høystående embetsmenn te laget av helbredende urter som omtales i Turkmenistans medisinske planter, flerebindsverket til den turkmenske leder, akademiker fra vitenskapsakademiet i Turkmenistan, doktor i medisinske fag, Gurbanguly Berdymukhamedov.»

Fikk ny hest

Etter å ha besøkt OL-landsbyen, gikk turen videre til Akhal-Teke hestesenter. På veien til hestesenteret stoppet presidenten ved den nye statuen av Yanardag, hesten til Berdymukhamedovs forgjenger Saparmurat Niyazov. Den berømte hingsten er avbildet i Turkmenistans nasjonalsymbol og på landets pengesedler. Presidenten viste her sine evner for kunstnerisk komposisjon, og anbefalte at skulpturer av føll plasseres i nærheten av Yanardag-statuen.

«Den turkmenske lederen bemerket at et slikt kunstnerisk uttrykk vil være et symbol på videreføringen av landets tradisjoner for hesteoppdrett, legemliggjørelsen av kontinuiteten til hesterasen akhal-tekes historie,» heter det i artikkelen.

Under besøket i Akhal-Teke hestesenter, fikk Berdymukhamedov en ny hest. Den hesteinteresserte presidenten er en dyktig rytter og har skrevet flere bøker om den turkmenske hesterasen akhal-teke, som hestesenteret er oppkalt etter.

«Den turkmenske lederen spaserte sammen med hesten for å bli kjent med den, som for å gi hesten tid til å bli vant med den nye rytteren. Hesten kjente det ektefølte forholdet og den kyndige behandlingen fra den turkmenske lederen. Da han red på hesten, fullførte Gurbanguly Berdymukhamedov den 1200 meter lange distansen med godt resultat,» står det.

Nye velferdsnivåer

Berdymukhamedov har lenge oppfordret folk i Turkmenistan til å sykle.

Berdymukhamedov er en pådriver for at folk i Turkmenistan skal sykle mer.

Deretter fortsatte presidentens tur på sykkel, men ikke før Berdymukhamedov fikk vist sitt glødende miljøengasjement:

«Før syklingen begynte, la presidenten merke til trærne som var plantet langs veien, og foreslo å organisere en nasjonal treplantingsaksjon neste lørdag.»

Sykkelturen ga presidenten mulighet til å vise sine arkitektoniske kunnskaper:

«Under sykkelturen vurderte Turkmenistans president de nye bygningen og utviklingen av de nye distriktene i den turkmenske hovedstaden.»

Embedsmennene som tilbrakte dagen sammen med presidenten, var så heldige å få en minnemynt fra den turkmenske sentralbanken i gave. Berdymukhamedov avsluttet turen med noen velvalgte og inspirerende ord.

«Sport – for alle og enhver! Ettersom idrett ikke bare handler om fysisk fostring, men om åndens frihet og selvrealisering! Dette er en verden full av avsløringenes og seierenes gleder, nye muligheter og nye, høyere mål!» uttalte han.

«Disse ordene og vår nasjonale leder Gurbanguly Berdymukhamedovs personlige eksempel inspirerer hele folket i Turkmenistan, og leder veien av helse og lykke mot nye høyder av velvære,» stemmer den anonyme artikkelforfatteren i.

Diktatornytt kunne ikke vært mer enig.

Reklamer

Kommentarer»

1. Diktatorlitteratur på pensum | Diktatornytt - 23.01.14

[…] Les også: Universalgeniet Berdymukhamedov […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: