jump to navigation

– Ja, jeg er diktator 14.11.13

Posted by diktatornytt in Yahya Jammeh.
Tags: ,
trackback

Gambias president Yahya Jammeh kommer ut av skapet.

Jammeh

Vil ikke styres av homofile.

Det er dessverre fortsatt forbundet med skam å være diktator. Derfor er det få despoter som åpent tør å innrømme at de er diktatorer. Heldigvis finnes det modige foregangsfigurer, som trosser fordommene og bidrar til å skape et mer inkluderende samfunn, der diktatorer har en like naturlig plass som andre statsledere.

Et eksemepel er Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko, som kom ut av skapet i fjor og stolt innrømmet at han var Europas siste diktator. Men å være åpen har sin pris, og Lukasjenko har senere gjort helomvending og hevdet at han blir såret når folk kaller ham diktator.

Nå har heldigvis en annen diktator våget seg ut av skapet. I et intervju med magasinet New African slår Gambias president Yahya Jammeh fast at han er en diktator som arbeider for sitt eget folk.

«Å ja, jeg er en diktator for utvikling, en diktator for fremskritt og en diktator som ikke vil bli diktert av fremmede,» sier Jammeh.

Den gambiske presidenten brukte også anledningen til å slå fast at homofili ikke hører hjemme i Gambia.

«I Gambia er jeg folkets tjener. Vi har kommet langt. Vi har fortsatt langt igjen, men vi har bare vært avhengig av Gud og andre land som anerkjenner at vi bare er mennesker, og at vi er et uavhengig og selvstendig land. Og vi vil ikke akseptere at en brite forteller oss hva vi skal gjøre eller at homoseksualitet er en menneskerett, og at vi derfor må legalisere det her i Gambia. Vel, hvis de vil at landene deres skal styres av homofile, er det deres sak, men ikke i Gambia. Så hvis de mener at det er riktig, la dem praktisere det der, men ikke i Gambia, forstår du?» uttaler han.

Jammeh har tydeligvis blitt mer åpen for homofili enn han var for noen måneder siden. Da han talte i FNs nasjonalforsamling i september, kalte Jammeh homofili for en av de tre «største truslene mot menneskehetens eksistens». Ifølge den gambiske diktatoren er homofili, grådighet og ønske om verdensherredømme «mer dødelig enn alle naturkatastrofer til sammen».

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: