jump to navigation

Diktatordatter mister butikker 16.11.13

Posted by diktatornytt in Karimov.
Tags: , ,
trackback

Gulnara Karimovas forretninger i Tashkent er stengt av politiet.

Gulnara Karimova sliter om dagen.

Gulnara Karimova sliter om dagen.

Det kan ikke være lett for Gulnara Karimova for tiden. Den glamorøse datteren til Usbekistans president Islam Karimov har brukt sin prestisje og sine kontakter til å legge seg opp en enorm formue og ikke minst bli midtpunktet i landets jetsetmiljø.

De siste månedene har derimot ting begynt å rakne for Gulnara. Den siste av en lang rekke ydmykende hendelser, er at en rekke klesbutikker hun angivelig eier i Usbekistans hovedstad Tasjkent, er stengt av politiet. Butikkene er utsalgssteder for klesmerkene Mango, Levi’s og s.Oliver.

Beboere i nærheten av to Mango- og s.Oliverbutikker i sentrum av byen forteller at politiet stormet butikkene 14. november og tok med seg hele inventaret i lastebiler. På en lapp på døren til s.Oliverbutikken, står det at forretningen er stengt av skattemyndighetene og sikkerhetspolitiet.

På vinduet til s.Oliver står det at butikken er stengt av skattemyndighetene og sikerhetspolitiet.

På vinduet til s.Oliver står det at butikken er stengt av skattemyndighetene og sikkerhetspolitiet.

Et Spa som ligger mellom de to butikkene ble også raidet. De tre forretningene skal være de første foretakene Gulnara startet. Butikkene selger dyre merkeklær som få i Usbekistan har råd til. Derfor tror mange usbekere at de brukes til hvitevasking av penger. I oktober ble flere TV-kanaler diktatordatteren eier stengt og flere bankkonti tilhørende mediaselskapet hennes Terra Group frosset. Selskapet er nå under etterforskning for korrupsjon.

Gulnara ser ut til å være midt i en maktkamp om hvem som skal overta ledelsen i Usbekistan når 75 år gamle Islam Karimov dør eller blir for senil til å styre (rykter skal ha det til at han er det allerede). President Karimov skal ha blitt rasende og slått til datteren, etter at sjefen for sikkerhetspolitiet viste ham dokumentasjon på at Gulnara var innblandet i korrupsjon, i tillegg til fotografier, der hun var avbildet svært lettkledd. Etterpå ble den svært religiøse statslederen observert gråtende i hagen til presidentpalasset.

Noen dager senere skrev Gulnara på Twitter at sikkerhetspolitiet hadde arrestert og torturert tidligere livvakter.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: