jump to navigation

North Korea Chic 20.11.13

Posted by diktatornytt in Jong-il.
Tags: ,
trackback

Motemagasinet Elle kårer Nord-Korea-moten til en av høstens trender.

Skjermbilde fra Elle.

Skjermbilde fra Elle.

Det er en kjent sak at Nord-Koreas forrige diktator Kim Jong-il var en viktig inspirasjonskilde for internasjonale motehus. I 2010 siterte den nordkoreanske avisen Rodung Sinmun en anonym fransk moteekspert, som fortalte at «Kim Jong-ils mote, som nå sprer seg over hele verden, er uten sidestykke i verdenshistorien».

Moteikon.

Moteikon.

«Årsaken er at bildet av den store generalen, som alltid ikler seg en enkel dress når han jobber, etterlater et sterkt inntrykk i folks bevissthet», skrev avisen om diktatorens varemerke, en praktisk blanding av uniform og treningsdrakt.

Nå skaper  nordkoreansk mote igjen bølger i den internasjonale moteverdenen. Magasinet Elle har en artikkel, der de går gjennom årets høstmote fra A til Z, og bokstaven N står selvfølgelig for «North Korea Chic».

Dessverre har Elle bukket under for press fra subversive krefter og endret oppføringen på N til «Navy», altså kjedelige sjømannsklær. Det er usedvanlig feigt at magasinet ikke tør å stå for sin stilmessige overbevisning. Men det er altså Nord-Korea-stilen som gjelder i høst. Det er det bare å merke seg, først som sist.

Les også: Dik. chic: Diktatornytts guide til den motebevisste diktator

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar