jump to navigation

Kasakhstan hyller sin diktator 01.12.13

Posted by diktatornytt in Nazarbajev.
Tags: , ,
trackback

1. desember er dagen til ære for Kasakhstans første – og til nå eneste – president.

Nazarbajev feirer Den første presidentens dag.

Nazarbajev feirer Den første presidentens dag.

Da Kasakhstan ble en selvstendig stat i 1991, fantes det bare én person som kunne lose den unge nasjonen til velstand og internasjonal prestisje. Nursultan Nazarbajev var allerede president i sovjetrepublikken Kasakhstan, og i presidentvalget 1. desember 1991 ble han som eneste kandidat valgt til president for den nye, uavhangige republikken med 91,5 prosent av stemmene.

Landets første president fortjener naturligvis en dag til sin ære, og hva er vel mer naturlig enn å hylle Nazarbajev på dagen folket valgte han til sin leder? Derfor opprettet den kasakhstanske nasjonalforsamlingen Den første presidentens dag, som ble feiret for første gang 1. desember i fjor. Dagen ble umiddelbart en suksess.

Også i år ble dagen en folkefest uten like. President Nazarbajev selv markerte dagen med å besøke et helt nytt bygg i Nazarbajevsenteret. Senteret ble opprettet av president Nazarbajev i 2012, og arbeider for å bedre forskningen på Kasakhstans historie og statsdannelse.

Nazarbajev besøker Nazarbajevsenteret.

Nazarbajev besøker Nazarbajevsenteret.

I løpet av dagen ble det arrangert konkurranser på t-banestasjonene i Almaty. På forskjellige stasjoner kunne deltagerne delta i øvelser som vektøfting og armhevinger.

Hele denne uken har kasakhstanerne varmet opp til den store dagen med hyllester til president Nazarbajev. 28. november samlet over 3000 studenter seg i hovedstaden Astana for å erklære sin kjærlighet til den store lederen. Studentene danset i gatene, slapp store mengder hvite og røde ballonger opp i lufta, og samlet seg forann et banner med påskriften «Jeg elsker Kasakhstan. Jeg elsker Nursultan.»

Kasakhstans folkeforsamling vedtok å arrangere en rekke aktiviteter i forkant av den store dagen. Blant annet holdt medlemmene av forsamlingen foredrag om «den kasakhstanske modellen for internasjonal toleranse og offentlig enighet» på Det kasakhstansk-russiske universitetet i Astana. Det ble også arrangert en konkurranse i beste folkedrakt.

I regionen Øst-Kasakhstan ble ungdomsforumet «Et ferdreland – et språk – uavhengig Kasakhstan» arrangert. Målet med forumet var å «fremme det offisielle språket som en faktor for nasjonal og spirituell enhet».

Diktatornytt gratulerer Nazarbajev og Kasakhstan med dagen!

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: