jump to navigation

Skilsmisseforbud for Swazilands parlamentarikere 02.12.13

Posted by diktatornytt in Kong Mswati.
Tags: , , ,
trackback

De nyvalgte medlemmene av parlamentet i Swaziland må tilfredsstille kongen.

Kong Mswati må ikke ydmykes av politikere som skiller seg.

Kong Mswati må ikke ydmykes av politikere som skiller seg.

Det er viktig at folke- og kongevalgte politikere holder seg på matta når de skal tjene landet. Derfor har medlemmene av parlamentet i Swaziland fått beskjed om holde seg til ektefellene sine. Parlamentsmedlemmer skiller seg vil være en ydmykelse for landets enehersker, kong Mswati III.

Det var Gelane Zwane, presidenten i parlamentet, som instruerte parlamentsmedlemmene under et seminar 25. november.

«Da hun holdt en orientering for parlamentsmedlemmene i går, sa Zwame at hvis de har problemer med ektefellene sine, må de finne alternative løsninger for å unngå ydmykende situasjoner som skilsmisse,» skriver avisen Swazi Observer.

«Hun sa at om noen av dem var midt i en skilsmisse, må de vente til parlamantsperioden er over. Hun la til at det er ille å assosiere kongen med folk som forlater ektefellen sin med én gang de kommer i lederposisjoner, som de i parlamentet. Hun la til: ‘Slike ting er ydmykende for parlamentarikere. Gjør det for kongen, i hvert fall i de neste fem årene. Så kan dere ordne opp i personlige problemer etter at parlamentsperioden er over’,» skriver Swazi Observer.

Zwane gjorde det også klart at parlamentarikerne må holde fingrene vekk fra kontordamene.

«Dere vil finne veldig vakre kvinner i parlamentskontorene. Ikke våg å bli intime med dem, uansett hvor fristende det kan være,» formanet hun.

Parlamentsmedlemmene fikk også en beskjed fra landets statsminister Sibusiso Barnabas Dlamini. Statsministeren fortalte de folkevalgte at parlamentet må lede på en måte som tilfredsstiller kongen. Han la til at parlamentsmedlemmene må lære om Tinkhundla, også kalt monarkisk demokrati, et styringssystem som kong Mswati fikk beskrevet i en drøm tidligere i år.

«Vi må kunne forklare vårt demokrati til våre velgere og i utlandet. Enhver ideologi vi måtte ha, er nå underordnet, mens vi synger til tonene av Tinkhundla,» sa Dlamini.

 

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: