jump to navigation

Diktatorlitteratur på pensum 23.01.14

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: , ,
trackback

Skolebarn i Turkmenistan må lese bøker av president Berdymukhamedov.

På pensum: Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov er blitt skolefag.

På pensum: Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov er blitt skolefag.

Diktatorer er flinke til å skrive. Det er ikke tilfeldig at despotenes litterære verker ofte er en del av skolepensum. Men Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov har vært påfallende fraværende fra landets pensumlister, til tross for at han er opphav til en imponerende litterær produksjon. Han har blant annet skrevet bøker om turkmensk plantemedisin, turkmenske tepper og den turkmenske hesterasen akhal teke.

Nå ser det endelig ut til at utdanningsmyndighetene i Turkmenistan har fortsått hvor viktig litteraturen til Berdymukhamedov er. Da turkmenske skoleelever møtte opp på skolen etter juleferien, hadde de et nytt fag på timeplanen: Berdymukhamedov-vitenskap.

20-25 timer i kvartalet skal vies til litteratur av og om president Berdymukhamedov. Elevene må blant annet lese presidentens verker «Lykkefuglen», «Levende legende» og «Et godt navn varer evig». I tillegg skal de også gjennom Tachmamet Jurdekos biografi om presidenten «Drømmer oppfylles» og dikt om den elskede diktatoren, skrevet av den anerkjente poeten Gozel Sagulyyeva.

Tidligere har elever i Turkmensitan måttet lese boken «Rukhnama» («Sjelens bok») av Berdymukhamedovs forgjenger Saparmurat ‘Turkmenbashi’ Niyazov, men dette mesterverket er dessverre blitt faset ut av pensum i løpet av Berdymukhamedovs regjeringstid.

Les også: Universalgeniet Berdymukhamedov

Reklamer

Kommentarer»

1. Diktatorbok ikke lenger opptakskrav til universitetet | Diktatornytt - 23.07.14

[…] i januar møtte opp på skolen etter årets juleferie, hadde de et nytt fag på programmet: Berdymukhamedov-vitenskap. Der lærer barna om dagens turkmenske president Gurbanguly Berdymukhamedov, og leser både […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: