jump to navigation

Nord-Korea lager statuer av Mugabe 26.03.14

Posted by diktatornytt in Mugabe.
Tags: , , ,
trackback

Zimbabwe betaler fem millioner dollar for to bronsestatuer av kamerat Bob.

Foreviges i nordkoreansk bronse.

Foreviges i nordkoreansk bronse.

Enhver diktator med respekt for seg selv sørger for å reise et par gigantiske statuer av seg selv. Men Zimbabwes president Robert Mugabe har i motsetning til sine kollegaer vært skuffende tilbakeholden med statuer.

Heldigvis jobber han med saken. Nylig ble det avslørt at en monumentmaker i Nord-Korea i all hemmelighet har fått i oppdrag å produsere to bronsestatuer av kamerat Bob. Den største skal være ti meter høy og skal ha kostet 3,5 millioner dollar, mens den andre er noe mindre og koster 1,5 millioner dollar.

Statuene ble bestilt i 2009, og skal være klare for levering. De ble bygget av Mansudae Kunststudio i Pyonyang. Kilder nettavisen The Telescope News har snakket med, sier at Mugabe ikke vil at statuene skal settes opp før etter at han er død, fordi presidenten ikke vil skape en personkult.

Nå nøyer den beskjedne diktatoren seg med at det finnes portretter av ham på offentlige kontorer, på medlemskortet til regjeringspartiet Zanu-PF, samt på t-skjorter, kjoler og andre klesplagg.

Mugabe besøkte Kim Il-sung i Pyongyang, og skal ha blitt mektig imponert over hvordan nordkoreanerne hyllet sin leder.

Kamerat Bob besøkte Kim Il-sung i Pyongyang, og skal ha blitt mektig imponert over hvordan nordkoreanerne hyllet sin leder.

Den største statuen skal antagelig stå et sted i hovedstaden Harare, mens den minste skal reises Mugabes hjem i Zvimba-distriktet. Der skal det også bygges et museum til ære for diktatoren.

Vennskapet mellom Mugabe og diktatordynastiet i Pyongyang går langt tilbake. Nord-Korea sendte militære rådgivere og våpen til Mugabes gerilja på 1970-tallet og til Zimbabwe på begynnelsen av 1980-tallet. I 2010 gjengjeldte Zimbabwe tjenesten ved å sende et en last ville dyr i gave til Kim Jong-il.

Nord-Korea er verdens ledende produsent av diktatorstatuer. Opp gjennom årene har landet eksportert bronsestatuer av blant annet Stalin, Pol Pot og Mao. I Nord-Korea finnes det rundt 34 000 statuer av den evige presidenten Kim Il-song og minst 900 av Kim Jong-il.

Ingen personkult

Ingen personkult, bare engasjerte tilhengere som lager et portrett av presidenten.

 

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: