jump to navigation

Diktatorhåndbok kommer ut i Tyskland 29.04.14

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Tyskerne gjenoppdager diktaturet med karriereguiden Wie werde ich ein guter Diktator?

Cover DiktatorDet er en bekreftelse av diktaturets fortreffelighet når håndboken Kanskje jeg kan bli diktator av diktatornyttjournalist Mikal Hem kommer ut på tysk 29. april.

Tyskland er blant de europeiske landene som har lengst erfaring med diktaturet i moderne tid. Adolf Hitler styrte hele landet fra 1933 til 1945, mens Øst-Tyskland klarte å overleve som diktatur frem til 1989. At boken kommer ut på tysk, er et klart uttrykk for at den tyske befolkningen lengter tilbake til tidligere tider.

For de som ikke liker papir, er den tyske utgaven også tilgjengelig som lydbok og som ebok for lesebrettet Kindle, tilgjengelig fra Amazon.

Den er ingen tvil om at boken har en effekt. I fjor kom den ut på tyrkisk og ungarsk. Siden har begge landene beveget seg i mer autoritær retning. Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdoğan har for eksempel forsøkt å stenge Twitter, for å stoppe all den urettferdige kritiken han blir utsatt for.

Under parlamentsvalget i Ungarn tidligere i april, ble partiet til den antidemokratiske statsministeren Viktor Orbán gjenvalgt med over to tredels flertall i parlamentet, mens det halvfascistiske partiet Jobbik økte sin oppslutning.

Diktatornytt regner med å se en liknende utvikling i Tyskland.

 

 

 

 

 

Kommentarer»

1. Diktatorguide solgt til USA | Diktatornytt - 15.07.14

[…] av diktatornyttjournalist Mikal Hem har kommet ut på en rekke språk, blant annet tyrkisk, tysk og ungarsk, og forlag i flere andre land har kjøpt rettighetene til å gi den ut. Utgaver på […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: