jump to navigation

Kong Mswati fikk Erykah Badu i bursdagsgave 30.04.14

Posted by diktatornytt in Kong Mswati.
Tags: , , ,
trackback

Den amerikanske artisten sang for kongen av Swaziland.

Jacob the Jeweller, kong Mswati og Erykah Badu finner tonen.

Jacob the Jeweller, kong Mswati og Erykah Badu finner tonen.

Det er et tegn på diktatorenes popularitet at de stadig får besøk av kjendiser. For noen måneder sang Mariah Carey for Angolas president Josè Eduardo dos Santos. Carey dukket også opp på nyttårsfesten til sultanen av Brunei, sammen med blant andre Jerry Hall, Bianca Jagger, John Travolta og Diana Ross.

Den amerikanske sangerinnen Erykah Badu kan naturligvis ikke være dårligere. Torsdag 24. april dukket hun opp på en hagefest hos kong Mswati III av Swaziland, som fylte 46 år 19. april. Artisten ble tatt med som fødselsdagsgave fra gullsmeden Jacob Arabo, bedre kjent som Jacob the Jeweller.

Badu minglet med de andre gjestene, og gikk til og med toalettet, ifølge avisen Swazi Observer. Sangerinnen holdt også et konsert for gjestene, og sang bursdagssang for kongen før han skar opp kaken.

«Jeg er så glad for å være i landet. Dette er andre gangen jeg er i Swaziland, og sist jeg var her, var det mange kvinner som danset i en skog. Jeg elsker å være i Swaziland. Jeg dedikerer den første sangen til kongens sønner,» sa Badu til publikum før hun opptrådte.

Etterpå ble hun med en gruppe gjester til det kongelige Lozitha-palasset, der han åpnet gavene sine. Av Badu fikk Mswati en hundredollarseddel og en sten, som skal hjelpe på humøret når kongen føler seg nedfor.

«Hver gang du føler deg ensom, vil denne stenen løfte humøret, Deres majastet,» sa Badu.

Jacob Arabo ga kongen et spesialdesignet arbåndsur fra sitt eget smykkeselskap. Klokken var utsmykket med et bilde av en tiger.

«Jeg vil være som en tiger,» sa kongen.

Kong Mswati ba også om å få en plate med den amerikanske artisten, men Badu måtte svare at det trodde hun ikke at hun hadde med seg til Swaziland. Hun lovet derimot å sende en plate fra USA.

Kongen fikk også andre gaver av gjestene, blant annet parfyme, sigarer, et flygel, kyr og fin kunst.

Skrøt av Mswati-flyplassen

Hadden ga flyplasstrøbbel.

Hatt ga flyplasstrøbbel.

Da Badu skulle forlate Swaziland dagen etter festen, fikk hun problemer i sikkerhetskontrollen, skriver Swazi Oberver. Etter å ha gått gjennom røntgenmaskinen, sendte sikkerhetsvaktene henne tilbake fordi hun hadde på seg en diger flosshatt. Deretter måtte hun gjennom kontrollen for tredje gang, etter å ha glemt å deklarere en bærbar PC.

Men Badu tok det hele med godt humør, og skrøt av den nye Kong Mswati-flyplassen, som kongen åpnet i mars.

«Dette er en ekte flyplass. Jeg trodde jeg ville komme til en av disse ‘svarte’ flyplassene, der de ikke er så nøye med sikkerheten, men dette er ekte vare,» uttalte hun.

Svarer kritikere med afro

Smålige kritikere mener at Badu burde latt være å opptre for kongen, men artisten slo elegant tilbake på Twitter med følgende melding: «I have no political affiliation to anything besides my AFRO. However, I will stand with any group opposing injustice. But not on twitter.»

Diktatornytt stiller seg helhjertet bak Erykah Badus afro.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: