jump to navigation

Lukasjenko kritiserer forbrukersamfunnet 20.06.14

Posted by diktatornytt in Lukasjenko.
Tags: , , ,
trackback

Hviterusslands president forsvarer tradisjonelle verdier. Kanskje er det derfor han gjeninnfører føydalsamfunnet.

Aleksandr Lukasjenko vil stoppe fraflytting fra landsbygda ved å innføre føydalisme.

Aleksandr Lukasjenko vil stoppe fraflytting fra landsbygda ved å innføre føydalisme.

Det moralske forfallet i demokratiske land er godt kjent. Men også enkelte diktaturer er truet av at tradisjonelle samfunnsstrukturer forvitrer. Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko advarte nylig mot forbrukersamfunnet og oppløsningen av kristne verdier.

«Golbalisering har både positive og negative konsekvenser. Mange vestlige land opplever moralsk forfall i samfunnet, vraking av kristne moralske prinipper og ødeleggelse av tradisjonelle familiestrukturer,» sa han under et ortodoks forum i Minsk tidligere i juni.

«Forbrukerkultusen og jaget etter nytelse er relle trusler, som forårsaker spirituelt forfall og defekt transformering av nasjoner,» la diktatoren til.

Også Hviterussland blir rammet av hva presidenten kaller moralske deformasjoner. Ifølge Lukasjenko er løsningen er å «styrke moralen og spiritualiteten».

Diktatornytt regner med at et æresmedlemskap i Fremtiden i våre hender er like om hjørnet. At diktatoren selv lever et luksusliv, er naturligvis ikke relevant. En diktator må alltid kunne unne seg litt mer enn sine undersåtter.

Ifølge nettstedet Belarusski Partizan har Lukasjenko ti luksuseiendommer forskjellige steder i Hviterussland. Når han reiser, har han en Maybach limousin og et Boeing 767 privatfly (som han kjøpte av sin turkmenske diktatorkollega Gurbanguly Berdymukhamedov) til disposisjon.

I 2002 brukte Lukasjenko 200 000 euro på en ferie i de østerriske alper, angivelig betalt med aksjer i et telekomfirma og hviterussiske fabrikker.

Gjeninnfører livegenskap

Diktatornytt antar at det er for å motvirke moralsk forfall og oppløsningen av tradisjonelle verdier at Lukasjenko vil gjeninnføre føydalsamfunnet. I mai fortalte presidenten at han ville undertegne et dekret, som vil gjøre det forbudt for arbeidere på kollektivlandbruk å skifte jobb eller å flytte til byer uten tillatelse.

«I går fikk jeg et dekret om, la meg være ærlig, føydalisme,» uttalte Lukasjenko.

Fraflytting fra landsbygda til urbane strøk er et stort problem, ifølge hviterussiske myndigheter. Heldigvis har presidenten funnet en løsning som er til det beste for alle parter. Og Lukasjenko vet hva han snakker om. Han var selv leder for en kollektivfarm før han ble politiker.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: