jump to navigation

Turkmenistan kan få flere diktatorstatuer 13.08.14

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: , , ,
trackback

Turkmenistan vil hylle president Berdymukhamedov med nytt monument.

Denne statuen av president Berdymukamedov til hest ble avduket i 2012.

Denne statuen av president Berdymukamedov til hest ble avduket i 2012.

En av Turkmenistans forrige diktator Saparmurat ‘Turkmenbashi’ Niyazov største gaver til det turkmenske folket, var en rekke statuer av seg selv. Under hans styre fantes det omtrent ikke en plass i hovedstaden Ashgabat der man ikke hadde anledning til å beskue presidentens vakre ansikt og stolte figur. Som regel i gull.

Turkmenbashis etterfølger Gurbanguly Berdymukhamedov er derimot mer beskjeden. Hittil er bare én eneste statue av diktatoren blitt oppført. I tillegg har han fjernet mange av Turkmenbashis statuer, og flyttet en del av dem til mer avsidesliggende steder.

Heldigvis har andre i Turkmenistan skjønt at en skikkelig diktator trenger mer enn ett monument. I et innslag på turkmensk TV nylig, ble muligheten for en ny statue diskutert.

«Vårt lands suksess, prestasjoner og høye grad av utvikling er uløselig knyttet til navnet Gurbanguly Berdymukhamedov,» uttalte utenriksminister og visestatsminister Rashid Meredov, etter en omvisning på en byggeplass i Ashgabat sammen med presidenten.

«I folkets navn, for samfunnslederne, oppfordrer vi statsoverhodet til å opprette et monument til president Arkadag i et av de vakre områdene i hovedstaden,» fortsatte ministeren.

Berdymukhamedov har fått kallenavnet Arkadag («Beskytteren») av sine beundrere. Meredov fikk umiddelbart støtte til forslaget sitt fra Kasymkuly Babaev, leder for Turkmenistans demokratiske parti (som også er presidentens parti).

«Det kommer utallige forespørsler fra alle landets regioner om å sette opp et monument til ære for president Arkadag,» sa Babaev.

Presidenten selv var mer beskjeden.

«Folket må konsulteres i et slikt spørsmål, fordi folkeviljen er hellig,» uttalte han.

Diktatornytt mistenker at det om kort tid avsløres at folket stiller seg helhjertet bak forslaget om et monument til ære for  Berdymukhamedov.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: