jump to navigation

Fru Mugabe tok doktorgrad på rekordtid 23.09.14

Posted by diktatornytt in Mugabe.
Tags: , ,
trackback

Zimbabwes førstedame imponerer på universitetet.

Kamerat Bob tok på seg rollen som universitetsrektor da kona mottok doktorgraden.

Kamerat Bob tok på seg rollen som universitetsrektor ta kona mottok doktorgraden.

Det har selvfølgelig aldri hersket noen tvil om at Amai Grace Mugabe, kona til Zimbabwes president Robert Mugabe, er en talentfull dame. Den zimbabwiske diktatoren har selv gjennomført studier i en rekke fag, og har flere mastegrader på CVen. Derfor overrasker det ikke at han har valgt en partner med tilsvarende akademiske egenskaper.

Dette ble bekreftet da Grace kom inn på doktorgradsprogrammet på University of Zimbabwe i juli i år. At hun skulle fullføre forskningen bare to måneder senere er derimot mer imponerende enn vi kunne forestille oss.

Diktatorfruens avhandling handler om foreldreløse barn, noe som ikke er tilfeldig, siden hun driver et barnehjem. Det var pPresidenten selv som satte den klassiske universitetsluen på sin kones hode under diplomtildelingsseremonien.

«Det krever hardt og målrettet arbeid, og jeg vil si til andre som ønsker å ta samme vei at de må jobbe hardt. Jeg studerte noe som er relatert til jobben jeg gjør hver dag. Jeg ville finne ut hva som skjer med samfunnet når mange barn blir forlatt. Med denne kunnskapen er jeg i stand til å gjøre jobben min, fordi utdanning er nøkkelen til suksess. Jeg tenkte at jeg måtte lese om det jeg jobber med i praksis,» uttalte den nybakte doktoren.

Samtidig mottok visepresident Joice Mujuru doktorgraden for sin avhandling om entreprenørskap i jordbruket. Visepresidenten har også valgt et tema fra sitt eget arbeid. I 2001 overtok hun og ektemannen storgården Alamain Farm, som ligger syv mil sør for Harare, etter at krigsveteraner overtalte den daværende eieren til å forlate eiendommen.

Dr. Mugabe begynte nylig å involvere seg i politikken, og mange spekulerer i om hun forbereder seg på å ta over makten når kamerat Bob, som fylte 90 år i vinter, pensjonerer seg. I så fall er det betryggende å vite at førstedamen er et eksepsjonelt effektiv og intelligent menneske.

Reklamer

Kommentarer»

1. Ingen vil ha fru Mugabes yoghurt | Diktatornytt - 21.10.14

[…] president Robrt Mugabe, er en driftig dame. Ikke bare gjør hun en lynkarriere innen akademia (hun tok nylig en doktorgrad  ved University of Zimbabwe på bare to måneder) og markerer seg som en aktiv filantrop (hun driver et barnehjem). Zimbabwes førstedame er også […]

2. Diktatorfrue lanserer is og sjokolade | Diktatornytt - 18.05.15

[…] usedvanlig aktiv det siste året. I fjor sommer tok hun en doktorgrad på University of Zimbabwe (imponerende nok på bare to måneder), og hun har engasjert seg i politikken, som leder av regjeringspartiets […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: