jump to navigation

Emiren av Abu Dhabi har fått ny klokke 02.10.14

Posted by diktatornytt in Sjeik Khalifa.
Tags: , , ,
trackback

Diktatorer + dyre ur = sant.

Sjeik Khalifas eksklusive klokke, med navnet hans i lysende, bly bokstaver.

Titan Black har laget to versjoner av rolexen, en til emiren av Abu Dhabi og en til emirens bror, kronprins sjeik Mohammad bin Zayed.

I vår moderne tid, der de fleste bruker den nyeste fancy schmancy smarttelefonen til å holde styr på tiden, er det godt å vite at det finnes mennesker som holder klassiske urmakertradisjoner i live. Blant dem finner man mange diktatorer som sverger til håndlagede, mekaniske armbåndsur, gjerne i eksotiske materialer og med oppfinnsomme funksjoner.

Vladimir Putin med en Blancpain Aqua Lung til 45 000 kroner.

Vladimir Putin med en Blancpain Aqua Lung til 45 000 kroner.

Sjeik Khalifa bin Zayed, emiren av Abu Dhabi og president i De forente arabiske emirater, nøyer seg ikke med en klokke rett fra produsenten. Han har fått en spesialist til å oppgradere armbåndsuret sitt.

Klokkepimpefirmaet Titan Black brukte to måneder på å utsmykke emirens Rolex Daytona med svart karbon og monarkens navn i bokstaver som lyser i blått når han trykker på en knapp på siden av uret. Titan Black oppgir ikke hva herligheten koster, men Diktatornytt antar at sjeik Khalifa, som er god for 15 milliarder dollar, har råd til å skeie ut en gang i blant.

Sultanen og kronprinsen av Brunei lufter klokkene sine.

Sultanen og kronprinsen av Brunei lufter klokkene sine.

Sjeik Khalifa er ikke den eneste diktatoren med sans for dyr pynt på armen. Sultanen av Brunei ble nylig observert med en klokke fra Richard Mille til en verdi av ti millioner kroner, mens sønnen hans, kronprins Al-Muhtadee Billah, har på seg en grønn modell av samme produsent, laget av et materiale bestående av karbonnanorør. Sammenliknet med uret til pappa, er dette en relativt rimelig modell. Prisen er knappe fire millioner kroner.

Russlands president Vladimir Putin har en stor samling eksklusive armbåndsur. Rosinen i pølsa er modellen Turbograph av den tyske urmakeren A. Lange & Sohne, til en verdi av 3,2 millioner kroner. Putin er heldigvis en mann som liker å dele godene, og gir gjerne bort klokkene sine i gave til folk han møter. Eller kaster den i våt sement. Du kan se et utvalg av Putins klokker i videoen under.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: