jump to navigation

Ingen vil ha fru Mugabes yoghurt 21.10.14

Posted by diktatornytt in Mugabe.
Tags: , , ,
trackback

Zimbabwes diktatorkone får ikke solgt meieriproduktene sine.

Kamerat Bob og Grace (t.h.) girr den tidligere presidenten i Malawi (t.v.) en omvisning på meieriet sitt.

Kamerat Bob og Grace (t.h.) gir den tidligere presidenten i Malawi (t.v.) Joyce Banda en omvisning på meieriet sitt.

Amai Grace Mugabe, kona til Zimbabwes president Robrt Mugabe, er en driftig dame. Ikke bare gjør hun en lynkarriere innen akademia (hun tok nylig en doktorgrad  ved University of Zimbabwe på bare to måneder) og markerer seg som en aktiv filantrop (hun driver et barnehjem). Zimbabwes førstedame er også en dyktig forretningskvinne.

Grace, som ofte kalles Gucci Grace på grunn av sin elegante klesstil, har bygget seg opp et lite jordbruksimperium. På 2000-tallet, da det var fasjonabelt blant hvite farmere å emigrerer til andre land, tok hun over en rekke av eiendommene som ble etterlatt. Grace spesialiserte seg som melkebonde, og i 2012 lanserte hun en serie meieriprodukter under merkenavnet Alpha Omega.

Dessverre går ikke salget så bra som førstedamen hadde håpet, og ifølge henne selv, er årsaken internasjonale sanksjoner som ødelegger økonomien i landet.

«Jeg lager yoghurt, men ikke kjøper den. Forretningene går dårlig på grunn av sanksjoner. Du finner ikke en gang en person som kan kjøpe en kartong melk,» klaget diktatorfruen under en politisk samling i Harare nylig.

Alpha Omega har også andre problemer. Tidliger denne måneden ble et av meieriets varehus ranet av væpnede menn.

I tillegg til sine karrierer som akademiker, filantrop, bonde og diktatorhustru (som vi antar tar mest tid, på grunn av alle shoppingturene til Dubai), har Grace nylig trådd inn i rikspolitikken. I desember blir hun formelt leder for regjeringspartiet Zanu-PFs kvinnelag. I løpet av den siste måneden har kamerat Grace holdt flere taler rundt om i Zimbabwe, og mange tror at hun forsøker å ta over som president når hennes 90 år gamle ektefelle bestemmer seg for å pensjonere seg.

Det vil i så fall være et feministisk gjennombrudd. Hvis Grace Mugabe får makten i Zimbabwe, blir hun den første kvinnelige diktatoren i moderne tid.

Reklamer

Kommentarer»

1. Diktatorfrue lanserer is og sjokolade | Diktatornytt - 18.05.15

[…] I tillegg til sin akedemiske og politiske karriere, er førstedamen også melkebonde og gründer, og driver sitt eget meieri. På grunn av de urettferdige økonomiske sanksjonene mot Zimbabwe, har dessverre ikke meieriproduktene hennes solgt så bra som hun hadde håpet. […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: