jump to navigation

Diktatorkone drepte forfatter 24.10.14

Posted by diktatornytt in Mugabe.
Tags: , , , , ,
trackback

Zimbabwes førstedame skryter av å ha kastet en forbannelse over Mugabe-biograf.

Grace Mugabe snakker til tilhengerne sine i Bindura.

Grace Mugabe snakker til tilhengerne sine i Bindura.

Diktatorer må tåle mye urettferdig kritikk. Det hører kanskje med til jobben, men av og til går kritikerne over streken og angriper diktatorens familie. Heldigvis har noen diktatorer handlekraftige familiemedlemmer med ben i nesa, som vet hvordan de skal slå tilbake mot mobberne.

Blant dem er Grace Mugabe, kona til Zimbabwes president Robert Mugabe. I en tale under en politisk massemønstring på Chipadze Stadium i Bindura 16. oktober fortalte hun tilhengerne sine at det var hun som sørget for at journalisten og forfatteren Heidi Holland døde for et par år siden.

Holland, som er født i Zimbabwe, ga ut Robert Mugabe-biografien Dinner with Mugabe i 2009. I 2012 begikk hun selvmord i hjemmet sitt utenfor Johannesburg i Sør-Afrika. Nå viser det seg at hun døde fordi Grace kastet en forbannelse over henne.

«Det er en kvinne som skrev i en bok at Mugabes kone er en forferdelig person. Jeg tok boken og ba til Gud om at hvis dette er sant, straff meg, men hvis det er løgn, gjør noe med denne personen. Resultatet var at kvinnen tok sitt eget liv,» sa Grace.

Guds gave til Zimbabwe

Møtet i Bindura var en del av diktatorfruens «møt folket»-turné. De siste ukene har Grace reist rundt i Zimbabwe for å lansere sin politiske karriere. I løpet av turnén har hun bekreftet det mange av president Mugabes tilhengere tidligere har påpekt: at hun er gift med en mann valgt av Gud.

«Dere er overveldet av styrken til presidenten, men jeg vil fortelle dere at jeg er kona til en prest,» fortalte Grace en gruppe prester i byen Mazowe og fikk en god dose «hallelujah» og «pris herren» tilbake fra de geistlige.

Den 90 år gamle presidenten er ifølge Grace ikke menneskelig når han taler for et publikum.

«President Mugabe er den beste gaven vi har fått av Gud. Han ble oppdratt av en gudfryktig mor. Presidenten er en mann som ber mye. Han ber hele tiden for nasjonen. De forstår ham ikke fordi Gud gjør det vanskelig å forstå ham. Når han står foran en forsamling kan du se at det ikke lenger er en menneskelig Mugabe som snakker,»

Årets filantrop

Selv om Grace nå tar skrittet inn i politikken, er det hannes veldedige arbeid hun er mest kjent for. Hun driver et barnehjem i Mazowe, og hennes utrettelige innsats for vanskeligstilte barn og ungdom har ikke gått upåaktet hen.

I september ble diktatorfruen kåret til Årets filantrop av The Philanthrophy Institute of Zimbabwe for sin innsats. Diktatornytt gratulerer med utmerkelsen.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: