jump to navigation

Gurbanguly hedret på Turkmenistans nasjonaldag 02.11.14

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: , , , ,
trackback

Hester, maskingevær og selvfølgelig diktatoren selv var sentrale da turkmenerne feiret sin 23. uavhengighetsdag.

Gurbanguly

Gurbanguly

27. oktober var en gledens dag i Turkmenistan. Nå er naturligvis alle dager gledens dager i dette sentralasiatiske paradiset, siden den andre presidentperioden til Gurbanguly Berdymukhamedov blir omtalt som en æra av høyeste lykke i statlige medier. Likevel, 27. oktober er alltid alle turkmenere ekstra lykkelige, siden det er dagen Turkmenistan ble selvstendig.

Som vanlig ble dagen feiret med taler, konserter, forestillinger og en imponerende parade i hovedstaden Ashgabat, som begynte rett etter at president Berdymukhamedov ankom tribunen presis klokken ti. Ifølge Turkmenistans statlige nyhetsbyrå (TDH) «hilste alle som var til stede presidenten velkommen med stor entusiasme».

Det hele startet med en militærparade, etterfulgt av en hyllest til den turkmenske hesterasen akhal-teke, som sannsynligvis er en god indikasjon på hvem som har høyest prioritet i landet: hester og soldater. Diktatornytt er spesielt imponert over at begge elementene ble kombinert da soldater tegnet en akhal-tekehest med kalashnikovgeværer.

Kalashnikovhest

Et av høydepunktene var da soldater laget en akhaltekehest i kalashnikover.

Den eneste som kanskje kan konkurrere med disse firbente og tobente stolthetene er diktatoren selv. Heldigvis ble Berdymukhamedov behørig hyllet for sin utrettelige innsats for sine undersåtter.

«To ryttere brakte en grasiøs akhal-tekehest i seletøy pyntet med nasjonale smykker inn på plassen. Den vakre hesten ble overruket til lederen av en turkmenske staten som et symbol på den dype og ærlige takknemligheten til alle innbyggerne i Turkmenistan for hans titanske innsats forvelferden og lykken i fedrelandet og i anledning den 23-årsdagen for Turkmenistans uavhengighet,» skriver TDH.

Feiringen ble avsluttet med «en sang dedikert til æraen av styrke og lykke, den turkmenske leder Gurbanguly Berdymukhamedov, moderlandet og selvstendigheten».

Diktatornytt gratulerer med dagen på etterskudd og ønsker alle turkmenere til lykke med den lykkelige æraen.

Ashgabat-1

Ashgabat-2

Ashgabat-4

Ashgabat-5

Ashgabat-9

Ashgabat-7_0

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: