jump to navigation

Putin er årets mann for 15. gang 17.12.14

Posted by diktatornytt in Lukasjenko, Nazarbajev, Putin, Xi Jinping.
Tags:
trackback

Vladimir Putin, Aleksandr Lukasjenko, Nursultan Nazarbajev og Xi Jinping er årets menn.

Stort bord for store ledere. Lukasjenko, Nazarbajv og Putin skriver under en avtale som skal bane vei for Den aurasiske union.

Stort bord for store ledere. Lukasjenko, Nazarbajv og Putin skriver under en avtale som skal bane vei for Den aurasiske union.

Om det skulle være noen tvil om at diktatorer er de beste lederne, er det bare å se på hvor ofte de hedres med titler og priser. Hvert år finnes det for eksempel en rekke forskjellige kåringer av årets mann, og diktatorer vinner langt oftere enn demokratisk valte statsledere.

Et par av kåringene for årets mann i Russland understreker dette. Russian Biographical Institute and Institute for Economic Strategies delte ut sin årets mann-pris til hele fire diktatorer: Russlands president Vladimir Putin, Kasakhstans president Nursultan Nazarbajev, Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko og Kinas president Xi Jinping. I tillegg ble den respektabelt autoritære presidenten i Armenia Serzh Sargsyan hedret.

Putin, Lukasjenko, Nazarbajev og Sargsyan fikk utmerkelsen for sitt arbeid med å skape en eurasisk union, mens Xi er årets mann fordi han har styrket de økonomiske og politiske båndene til Russland.

Putin kan i tillegg skryte av å vinne folkets kåring. 1500 russere fra forskjellige deler av landet ble spurt om å velge sin foretrukne kandidat til årets mann. Putin knuste alle konkurrenten med 68 prosent oppslutning. Nummer to på lista endte opp med beskjedne fire prosent av stemmene.

Dette er 15. gang på rad at Putin vinner kåringen. Diktatornytt kan ikke annet enn å bøye seg i støvet og gratulere den russiske presidenten med en imponerende gullrekke.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: