jump to navigation

Diktator kaller opp ting etter pappa 07.01.15

Posted by diktatornytt in Aliyev.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Aserbajdsjans president Ilham Aliyev hyller pappe Heydar Aliyev.

Ilham Aliyev og Mehriban Aliyeva inspiserer cockpiten på en Boeing 787.

Ilham Aliyev og Mehriban Aliyeva inspiserer cockpiten på en Boeing 787.

Noe av det fineste med å være diktator er at dine lykkelige undersåtter kaller opp så mange forskjellige ting etter deg. Gater, stadioner, flyplasser og universiteter er blant favorittene, mens de virkelig ambisiøse eneherskerne gir navn til fjell og byer.

Det sikreste tegnet på at du har gjort suksess som diktator er at folk fortsetter å kalle opp ting etter deg etter at du er død. Og ingen avdød diktator får flere ting oppkalt etter seg enn Azerbajdsjans forrige president Heydar Aliyev.

Ilham Aliyev foran Heydar Aliyev-moskéen.

Ilham Aliyev foran den splitter nye Heydar Aliyev-moskéen.

I hovedstaden Baku finner man blant annet Heydar Aliyevs kultursenter og Heydar Aliyevs oljeraffineri. Men det kan aldri bli for mye av en god ting, og nye byggverk med den elskede diktatorens navn dukker stadig opp.

I slutten av desember åpnet Aserbajdsjans nåværende president Ilham Aliyev (som tilfeldigvis er sønn av Heydar) den flunkende nye Heydar-moskéen, den største moskeen i landet.

«Det aserbajdsjanske folket vil alltid bære kjærligheten til den store lederen i hjertene sine. Vi, som hans etterfølgere, beveger oss fremad langs veien han har vist oss, og styrker vårt land og fortsetter hans politiske linje,» sa Ilham om faren i sin tale under åpningen av moskéen.

Et annet byggeprosjekt i den aserbajdsjanske hovedstaden er oppgraderingen av Heydar Aliyevs idrett- og utstillingskompleks. President Ilham Aliyev var nylig innom byggeplassen sammen med kona Mehriban Aliyeva for å vurdere fremgangen.

«Presidenten og hans ektefelle gjorde seg kjent med den pågående rekonstruksjonen, og ga relevante instruksjoner og anbefalinger,» heter det i en pressemelding.

Inspiserte fly

Mye av en diktators arbeidsdag går med til å inspisere ting (bare spør Kim Jong-un). Da Azerbaijan Airlines fikk levert et flunkende nytt Boeing 787 Dreamliner passasjerfly, var Aliyev der sammen med kona for sjekke om alt var i orden.

Og hvor foregikk inspeksjonen? På Heydar Aliyev internasjonale flyplass, selvfølgelig.

Aliyev 787

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: