jump to navigation

Emirdatter er motedesigner 14.11.15

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Møt moteprinsessen av Fujairah.

2013-kolleksjonen er inspirert av flyvertinner på 1960-tallet.

2013-kolleksjonen er inspirert av flyvertinner på 1960-tallet.

Diktatorer er kreative og skapende mennesker, og denne kreativiteten overføres ofte til diktatorenes avkom. Et eksempel er hvordan diktatordøtre ofte gjør karriere som designere. Gulnara Karimova, datteren til Usbekistans president Islam Karimov har designet både vakre smykker og utsøkte klær. Raghad Hussein, datteren til Iraks avdøde diktator Saddam Hussein gjør karriere som smykkedesigner.

Også i De forente arabiske emirater finnes en designerprinsesse: hennes kongelige høyhet Madiyah Al Shariqi, datteren til Hamad bin Mohammed Al Sharqi, emiren av Fujairah. Prinsessen lager lukseriøse og behangelige klær, som passer til alt fra offisielle statsledermiddager til intime kjendisfester.

Som det står på designerens Twitter-konto og Facebook-side: «Madiyah Al Sharqis kolleksjon viser ledige aftenantrekk, med en nyskapende edge, en videreutvikling av tradisjonell eleganse.»

Selv om Madiyahs klær er laget for å bli sett i, er prinsessen selv sky, og lar seg ikke avbilde i media.

Selv om Madiyahs klær er laget for å bli sett i, er prinsessen selv sky, og lar seg ikke avbilde i media.

Inntil nylig var det først og fremst kunder i Midt-Østen med god smak som hadde fått øynene opp for de kongelige plaggene, men nå blir den 26 år gamle prinsessen også lagt merke til i den internasjonale moteverdenen. I fjor fikk hun besøk av fashionista og diktatorvenn Kim Kardashian, som viste stor interesse for Madiyahs kreasjoner. I sommer ble kolleksjonen hennes tilgjengelig i USA i den eksklusive butikken Fivestory.

Madiyah forteller i et intervju at hun blir inspirert av historiske epoker. 2013-kolleksjonen henter elementer fra 1960-tallets luftfart, mens debutkolleksjonen i 2012 var inspirert av Marie Antoinette. Hvem andre passer bedre som forbilde for en prinsesse?

Design HRH 4

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: