jump to navigation

Tadsjikistans diktator blir nasjonens leder 04.12.15

Posted by diktatornytt in Emomali Rahmon.
Tags: , , ,
trackback

Emomali Rahmon får ny tittel.

Folkets mann og nasjo

Stifter av fred og harmoni.

Det var vel bare et spørsmål om tid før Tadsjikistans president Emomali skulle få anerkjennelsen han fortjener. Ikke at det er noe galt i være president, men det er relativt vanlig yrkestittel. En ekte diktator må naturligvis æres hæyere.

En gruppe parlamentarikere i Tadsjikistan foreslår å gi Rahmon tittelen «Stifter av fred og harmoni, nasjonens leder». Det er usikkert når parlamentet skal stemme over tittelen, men ettersom presidentens parti – med det treffende navnet Det demokratiske partiet – har 51 av 63 seter i parlamentet, er det god grunn til å anta at forslaget får flertall.

Diktatorer får ofte ærestitler av sine beundrende undersåtter. Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov har for eksempel fått tittelen Arkadag – «Beskytteren».

Det er usikkert om tittelen også vil medføre ekstra rettigheter. Da president Nursultan Nazarbajev i Kasakhstan ble utnevnt til Nasjonens leder i 2010, fikk han samtidig livstidsimmunitet mot straffeforfølgelse og mulighet til å bestemme landets politikk etter at gir seg som president.

Rahmon fortjener naturligvis ikke dårligere.

Den tadsjikiske presidenten har tidliger fått den ærefulle tittelen Det 21. århundrets leder av European Council on International Relations. Den Romania-baserte organisasjonen må ikke forveksles med den mer kjente tankesmia European Council on Foreign Relations.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: