jump to navigation

Rød løper bare for kongen 15.12.15

Posted by diktatornytt in Kong Mswati.
Tags: , ,
trackback

Politiet i Swaziland stopper bruken av røde løpere.

Kong Mswati og dronning laNgangaza vil helst ha den røde løperen for seg selv.

Kong Mswati og dronning laNgangaza vil helst ha den røde løperen for seg selv.

Som monark har man krav på visse privilegier. Det er liten vits å være konge dersom undersåttene dine har de samme rettigheter og muligheter som deg.

Derfor har vi full forståelse for at kong Mswati III av Swaziland nekter andre enn seg selv å gå på røde løpere. Det fikk idrettsorganisasjonen Swaziland Inter Municipal Games Association (SIGA) erfare da de arrangerte sin gallamiddag 21. november. Festen ble avholdt på hotellet med det treffende navnet The Royal Villas. Statsminister Sibusiso Barnabas Dlamini holdt kveldens hovedtale.

Fordi det var tiårsjubileum for organisasjonens galamiddager, ville SIGA gjøre ekstra stas på gjestene og la ut en rød løper foran inngangen til selskapslokalet. Det fikk politiet til å se rødt og kreve at arrangørene rullet sammen løperen.

Det er nemlig ikke hvem som helst som kan trå på røde tepper i Swaziland. Utenriksminister Mgwagwa Gamedze uttalte ifølge avisen Times of Swaziland at den røde løperen bare skal rulles ut for statsoverhoder.

For å være på den sikre siden slår myndighetene også ned på løpere med andre farger. Politiet fjernet en hvit løper som ble brukt under årets Business Woman of the Year Awards.

Politiet i Swaziland fortalte senere til den regjeringskontrollerte avisen The Observer at det ikke er noe forbud mot bruk av rød løper i Swaziland. Problemet var at teppet kunne gjøre statsministeren forlegen.

«Selv om arrangørene har gode hensikter, kan det være sensitivt for statsministeren når han kommer som offisiell gjest. Det kan bli misforstått som at han setter likhetstegn mellom seg selv og statsoverhodet,» sier politiets informasjonssjef Khulani Mamba til avisen.

Det er ifølge Mamba fult lovlig å bruke rød løper i private sammenhenger. Diktatornytt vil likevel anbefale innbyggerne i Swaziland å la dette være kongens privilegium.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: