jump to navigation

Ny diktatorbok i hyllene 11.01.16

Posted by diktatornytt in Nazarbajev.
Tags: , , ,
trackback

Talene til Kasakhstans president er samlet mellom to permer.

Leadership PerspectivesDiktatorer gir ofte ut bøker. Dessverre blir lesergrunnlaget ofte begrenset av at bøkene bare gies ut på lokale språk. Dersom de oversettes, er det gjerne til språk i naboland eller allierte nasjoner.

Enkelte tar i bruk kreative metoder for å spre visdomsordene sine. Saparmurat Niyazov, den avdøde presidenten i Turkemenistan, krevde at utenlandske firmaer som opererte i landet oversatte sitt mesterverk Rukhnama til språkene i firmaenes hjemland. Dermed ble boken oversatt til en rekke forskjellige språk, som finsk og tysk.

En diktator som jevnlig blir oversatt til engelsk er Kasakhstans president. Klassikere som «My Life, My Times and teh Future» og «The Kasakhstan Way» blir nøye studert av politisk interesserte mennesker verden over.

Den skriveføre diktatorens nyeste utgivelse er «Leadership Perspectives», en samling av den storelederens artikler og taler (og ifølge undertittelen: innsikter). Med på kjøpet får leserne noen velformulerte ord av Storbritannias statsminister David Cameron, i tillegg til forord av en solid samling lorder: tidligere generalsekretær i Nato lord Robertson, den britiske forsvarssjefen lord Richards og lord Cormack.

Som bonus inneholder boken 30 fotografier av den kasakhstanske presidenten, inkludert 18 bilder av hans møter med utenlandske statsoverhoder.

Boken er naturligvis pensum for alle Diktatornytts lesere.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: