jump to navigation

Robert Mugabe gir 300 kyr til Den afrikanske union 27.02.16

Posted by diktatornytt in Mugabe.
Tags: , , , , ,
trackback

Gaven skal bidra til å gjøre unionen økonomisk uavhengig.

President Robert reoresentant for AU Mugabe Erastus og bonde Mwencha Jimayi Muduvuru

President Robert tok imot AU-representanten Mugabe Erastus (t.v.) i presidentboligen i Harare. Bonden Jimayi Muduvuru var også til stede.

Zimbabwes president Robert Mugabe er en gavmild mann. Han lever et enkelt liv, og deler av sin rikdom med dem som trenger det.

Blant annet bidrar Mugabe til den nye AU-stiftelsen, opprettet av Den afrikanske union, med en generøs gave på 300 kyr. Stiftelsen er opprettet for at private næringsliv, filantroper og andre skal kunne bidra til utvikling i Afrika.

«Det slo meg at ingen noensinne har tenkt på å gi kyr i gave til AU. Siden vi er et folk som lever av fe, hvorfor skulle vi ikke gi en gave til AU i form av fe? Vi er glade for å kunne gi dette bidraget, AU er vår organisasjon. Og jeg håper kyrne vil spille en rolle, noe AU vil bestemme, i å få stiftelsen i gang,» forklarer kamerat Bob til den statlige avisen The Herald.

Mugabe kom med løfte om å gi bort kyr i fjor sommer. Denne uken var AUs representant Erastus Mwncha i Zimbabwe for å ta imot gaven.

«Han gir oss 300 kyr, noe som vil støtte prosjektene våre, for eksempel å bygge ut helsevesenet og å styrke utdanningen på kontinentet,» uttalte Mwencha.

Zimbabwes utenriksminister Simbarashe Mumbengegwi (t.v.) overreker kyrne til Erastus Mwencha på gården Vhuka utenfor Harare.

Zimbabwes utenriksminister Simbarashe Mumbengegwi (t.v.) overreker kyrne til Erastus Mwencha på gården Vhuka utenfor Harare.

Dyrene befinner seg foreløpig på en gård utenfor hovedstaden Harare. AU-stiftelsen har ennå ikke bestemt seg for hva den skal gjøre med kyrne.

«Kyrne er så vakre at jeg ikke har lyst til å auksjonere dem bort. Derfor vurderer vi muligheten til å beholde dem, og la dem formere seg og bli flere,» sa Mwencha da han besøkte gården for å overta dyrene.

AU-stiftelsen skriver på Twitter at den takker «president Mugabe for hans eksemplariske lederskap, som viser at afrikanere kan finansiere afrikansk utvikling.»

AU-stiftelsen la ut dette bilde av Mugabes gave på Twitter.

AU-stiftelsen la ut dette bilde av Mugabes gave på Twitter.

Reklamer

Kommentarer»

1. osr29 - 27.02.16

Han holder seg sannelig godt for alderen. Leser The Herald noen ganger, det er vel den spenstige president-fruen som holder han ung:)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: