jump to navigation

Turkmenistan hyller hesten 30.04.16

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: , , , ,
trackback

Gurbanguly gratulerer sine undersåtter på hestens dag.

Gurbanguly viser hva han er god fpor på hesteryggen.

Gurbanguly viser hva han er god fpor på hesteryggen.

At Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov er glad i hester, er en kjent sak. Han er ikke den eneste i landet som har lagt sin elsk på den noble turkmenske hesterasen akhal-teke. Denne hesten er så populær at Turkmenistan har en egen helligdag til ære for den.

Den turkmenske hestedagen markeres siste søndag i april, og det arrangeres både løp og en egen skjønnhetskonkurranse for hestene. I år var Berdymukhamedov til stede på et av løpene, men han deltok dessverre ikke, til tross for at han er en utmerket rytter.

Presidenten sendte også en gratulasjon til sine undersåtter, der han blant annet skriver:

Hesterasen akhal-teke er en uvurderlig skatt, og den turkmenske avlstradisjonen regnes blant eliten av hesteoppdrett. I tidligere tider vant disse vakre løpshestene folkets hjerter, på grunn av den majestetiske fremtoningen og ekstreme temperament.

Gjennom historien har turkmenerne vært heroisk berømte for de vakre utsmykningene til sine unike hester. I dag imponerer de en hel verden på grunn av sin himmelske skjønnhet.

Festivalen ble avsluttet med at vinnerne av rittene kjørte rundt i nye biler de fikk i gave fra president Berdymukhamedov.

Noen dager før den store hestedagen lanserte Berdymukhamedov sin siste bok, et verk om nettopp akhal-teke-hesten. Ifølge presidentens hjemmeside deltok ministre, ledere for utdanningsinstitusjoner, organisasjoner, parlamentsmedlemmer, mediene og mestere innen kunst og kultur på lanseringen, som ble arrangert på tre separate steder i hovestaden Asjgabat.

Boken har den poetiske tittelen Løpshestens raske skritt, og er «en vidunderlig gave til Turkmenistans folk i anledning den turkmenske hestedagen». Boken er tilgjengelig på turkmensk, russisk og engelsk. Forhåpentlig kommer flere oversettelser etter hvert.

Her er noen bilder fra lanseringen:

210416-1

210416-2

210416-4

210416-6

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: