jump to navigation

Gate oppkalt etter Nazarbajev 23.01.18

Posted by diktatornytt in Nazarbajev.
trackback

Kasakhstans president hedres.

Nazarbajev er å se overalt i Kasakhstan. Nå også på gateskilt.

Enhver diktator med respekt for seg selv har en gate oppkalt etter seg. Det viser nemlig hvor høyt dine undersåtter beundrer og elsker deg.

Det var naturligvis bare et spørsmål om tid før Kasakhstans president Nursultan Nazarbajev ble vist denne æren. I høst ble en av hovedgatene i landets tidligere hovedstad Almaty døpt om fra Furmanovgaten til Nazarbajevgaten.

Borgermesteren i Almaty Bauyrzhan Bajbek sa i en tale at han fikk mange forespørsler fra intelligentsiaen, NGOer og publikum generelt om å kalle en gate opp etter grunnleggeren av det selvstendige Kasakhstan. Spesielt mange unge mennesker ønsket dette, påpekte Bajbek. Borgermesteren sa at det var logisk å ha en gate oppkalt etter Nazarbajev i Almaty, siden så mange historiske avgjørelser var tatt i byen, som grunnloven, opprettelsen av landets valuta og de væpnede styrkene.

Nazarbajevgaten er en av Almatys hovedgater. Noen annet ville vært en fornærmelse mot presidenten.

Gaten er selvfølgelig ikke det første som har fått navn etter den dyktige statslederen. Allerede finnes Nazarbajevparken i Almaty. Utenfor byen har et fjell fått navnet Nursultantoppen. I hovedstaden Astana ligger Nazarbajevuniversitetet og Nazarbajev internasjonale lufthavn.

Det er ikke en gang den første gaten oppkalt etter den folkekjære diktatoren. Hans fortreffelighet er kjent langt utenfor Kasakhstans grenser. I 2010 hedret Jordan Nazarbajev med å kalle opp en gate i hovedstaden Amman etter den kasakhstanske presidenten. Også Tsjetsjenias hovedstad Grosnij har en gate oppkalt etter Nazarbajev. Det samme har flere tyrkiske byer.

Diktatornytt gratulerer den kasakhstanske diktatoren med utmerkelsen.

Reklamer

Kommentarer»

1. Johnny Friskilä - 24.01.18

Hmmmm, jeg bare funderer litt på Nazerbajev-parken i Almaty? Den heter vel egentlig «Den første presidentens park»? Noen kasakhstanske tunger sa til meg at parken het nettopp det siden det navnet skulle bli vanskeligere å bytte ut når den første presidenten dør. Men selvfølgelig, med gater oppkalt etter seg går kanskje den teorien i søpla.

diktatornytt - 25.01.18

Du har rett, parken heter Den første presidentens park. Og det høres ut som en plausibel grunn, selv om han da burde gjort det samme med flyplassen og Nazarbajevgaten.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: