jump to navigation

Kanskje du kan bli diktator

Den ultimate håndboken for deg som vil bli enehersker.

Kanskje jeg kan bli diktator_riss.inddKanskje ungarsk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvem drømmer vel ikke om å herske over sitt eget land? Problemet er at det ikke er så enkelt å bli diktator som det høres ut. Men fortvil ikke. Redninger er her.

Diktatornyttjournalist Mikal Hem har skrevet den definitive guiden for aspirerende despoter. Kanskje jeg kan bli diktator gir en grundig innføring i hvordan du kan komme til makten, hvordan tømme statskassa for penger og hvordan bygge seg opp en skikkelig personkult. Du får råd om hvordan du bør kle deg, hva slags arkitektur som er på moten blant moderne diktatorer og hvilke transportmidler som er best egnet for eliten av ekstravagante statsledere.

Det er naturligvis ikke bare nordmenn som går med en liten diktator i magen. Kanskje jeg kan bli diktator er blitt møtt med enorm interesse av utenlandske forlag, så det er ikke lenge før dette blir en internasjonal bestselger. Boken er allerede kommet ut på dansk, tyrkisk og ungarsk, og en svensk utgave er på trappene, slik at andre håpefulle skandinaver kan oppnå drømmen om eneveldig makt. Den er også solgt til forlag i Tyskland, Serbia og Færøyene.

Tyrkisk forsideCover Diktator

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette sier anmelderne:

En særdeles vittig studie i politisk tenkning, med et underliggende alvor, full av svart humor og oppsiktvekkende fakta.

Fredrik Wandrup, Dagbladet

En nærmest utømmelig brønn med diktatorkuriosa gjør boka lettbeint og underholdende.

 Yohan Shanmugaratnam, Klassekampen

Terning femHems hovedgrep er å ikke fortelle om alle grusomhetene diktatorene gjør. Han vrir problemstillingen. Hvilke fantastiske muligheter ligger der, dersom du kan bli diktator? Hvordan går du fram for å overta et land? Hvordan holder du på makten? Alvoret og de burleske detaljene om små og store gærningers tid ved makten i en rekke land ligger bak. Men med dette fortellergrepet, og Hems tilbakelente, tørre humor, blir det svært leserverdig.

Tarjei Leer-Salvesen, Fædrelandsvennen

Fem stjerner slimMikal Hem har begået en veloplagt lille bog, der med kulsort satire udstiller nogle af klodens farligste og mest ufrivilligt komiske mennesker.

Mikkel Andersson, Jyllands-Posten

Hvis man følger Hems anvisninger, vil man givetvis kunne klare sig riktig godt som diktator.

Louise Windfeld-Høeberg, Weekendavisen

Ägyptens Präsident al-Sisi. Man könnte fast glauben, er hätte Mikal Hems Handbuch „Wie werde ich ein guter Diktator?“ eingehend studiert. Al-Sisi erfüllt so gut wie alle Kriterien, die der norwegische Journalist nach eingehender Recherche für den erfolgreichen Weg in eine Diktatur angibt.

Harald Klauhs, Die Presse

Stjerner SternDie Sammlung von Fakten und Anekdoten über Stil, Reichtum oder Personenkult ist amüsant zu lesen und bleibt dennoch angemessen ernst.

Stern

Wo und wie Demokratien schon auf Abwege geraten sind, das erzählt Mikal Hem auf manchmal bitterböse, aber vor allem auf unterhaltsame Weise.

Deutschlandfunk

Kako postati uspješan diktator 2Serbisk cover

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette skriver en blogger:

Ikke hadde jeg hørt om Mikal Hem, noe som er ganske pussig siden mannen uten tvil er i besittelse av landets beste penn. Hvem andre kunne ha skrevet en klok, interessant og hysterisk morsom bok om politiske despoter?

Frøken Ws skikk og bruk

Dette skriver en dansk blogger:

Men Mikal Hem afdækker i denne bog, stykke for stykke, strukturen bag et længerevarende diktatur, dets anatomi, og som han understreger, er det forrykte og irrationelle (også!) ofte særdeles rationelt: enten et personligt twist, der viser diktatorens uforlignelige storhed og evne til at hæve sig over almindelige menneskers moral og fremtræden – som Gaddafis berømte udklædning – eller i andre tilfælde er det udtryk for et ønske om at fremhæve og dyrke lokale, historiske eller mytologiske sider af nationen, som vækker genklang hos store dele af befolkningen, som for eksempel den haitianske diktator Papa Docs mørke voodoo-dyrkelse. Bag bogens morskab gemmer der sig altså en grundig indsigt i diktaturstatens opbygning.

Jens H. Hom, Kultur-cafeen

Dette skriver noen tyske bloggere:

Ironisch, sarkastisch, zynisch, herrlich.

Markus Hartmann

Ein sehr empfehlenswertes Buch für alle, die an Politik interessiert sind, wissen wollen, warum sich Diktaturen immer noch behaupten können – und wie absurd es in ihnen zugehen kann.

Jargs blog

Boken finnes hos velassorterte bokhandlere og den kan kjøpes på nett, for eksempel hos Haugen bok eller Platekompaniet.

Reklame

Kommentarer»

1. Tore Lyngvær - 28.10.12

Hysterisk morsom og litt skremmende. En bok verdt å lese.

2. Ahn O' Nyem - 14.02.13

En av de beste bøkene jeg har lest. Ufattelig at det finnes så onde og gale mennesker som disse despotene og deres famile/venner.

dennis n'unga xinjang phoenix - 30.09.13

dere hvor får man kjøpt dette…..Høres ufattelich got bok har alltid likt makt & diktatur

diktatornytt - 30.09.13

Hei

En del av de større bokhandlere har boken. Du kan også få kjøpt den på nett, for eksempel hos Haugen Bok: http://www.haugenbok.no/visverk.cfm?cid=238199

Vennlig hilsen
Diktatornytt

3. Bokpresentasjon som start på undervisningsøkta | Historieogfilosofi - 15.12.13

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: