jump to navigation

Museveni lei av partisk presse 09.06.12

Posted by diktatornytt in Museveni.
trackback

Yoweri holder øye med pressen.

Ugandas president Yoweri Museveni er lei av kritikken han får i landets medier. En urettferdig presse er et velkjent fenomen for enhver statsleder, men heldigvis trenger ikke en diktator å finne seg i medienes svertekampanjer. Det er slikt man har medielover og lisensregler til.

I sin årlige tale om nasjonens tilstand til parlamentet beskyldte Museveni mediene for å være korrupte, uansvarlige og uproffesjonelle. Medier som fortsetter med sin ensidige politiske dekning risikerer å måtte stenge. «Retten til å gi lisenser tilhører staten», advarte Museveni.

Presidenten understreket at alle politiske organisasjoner i landet har en historisk oppgave med å fremme nasjonalisme, panafrikanisme og sosioøkonomisk fremskritt. Han beskyldte også opposisjonen for å kjøpe vennligsinnet omtale i mediene. «Jeg vil aldri betale dem. Hvert mediehus, radiokanal, tv-stasjon og avis er pliktig å gi en balansert og objektiv dekning av enhver sak», sa presidenten.

Den ugandiske diktatoren er heller ikke særlig begeistret for den politiske opposisjonen i landet og brukte talen til å forsvare det nye lovforslaget som skal stoppe kjeften på frekke motstandere, den såkalte Public Order Management-loven. Hvis den nye loven blir vedtatt, offentlige møter godkjennes av politiet. Offentlige møter defineres som enhver samling av mer enn tre personer, der temaer som «svikt hos myndigheter, i politiske partier eller politiske organisasjoner» diskuteres.

 

 

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: