jump to navigation

Kadyrov inviterer til tungvektoppgjør 29.06.14

Posted by diktatornytt in Kadyrov.
Tags: , , ,
trackback

Tungvektmester Ruslan Tsjagaev varmer opp til tittelkamp med hjelp fra Tsjetsjenias president.

Ramzan Kadyrov

Ramzan Kadyrov (t.h.) hjelper Ruslan Tsjagaev med forberedelsene til kampen.

Det er ingen tvil om at Tsjetsjenias president Ramzan Kadyrov elsker oppmerksomhet og vet hvordan han skal få verdens TV-kameraer rettet mot seg selv. Kjendiser står nærmest i kø for å besøke den lille, avsidesliggende russiske republikken i Kaukasus. Selv kjører presidenten rundt i Grosnijs gater i en eksotisk og supereksklusiv Lamborghini Aventador.

Denne uken blir Grosnij igjen fylt med internasjonal celebriteter. Kadyrov arrangerer mesterskapskamp i tungvektboksing, og den lokale diktatoren sparer ikke på noe for å gjøre arrangementet til en gedigen folkefest.

Den tidligere verdensmesteren i tungvekt Ruslan Tsjagaev møter puertoricanske Fres Oquendo i den tsjetsjenske hovedstaden 6. juli. Byen er dekorert med 15 meter høye plakater og bannere, og ifølge arrangøren kommer det 25 trailere fra Moskva med utstyr til scene og lyd- og lysanlegg. Arenaen har plass til 30 000 tilskuere.

«Noen sa at det vil bli så mye lys i Grosnij at man kan se det fra verdensrommet – og resten av Russland vil være mørklagt 6 juli,» sier promotør Timur Dugazaev.

Selvfølgelig vil en rekke kjendiser stikke innom Grosnij for anledningen. Tidligere verdensmestere Evander Holyfield, Lamon Brewster og David Haye er blant gjestene, i tillegg til skuespillerne Jean-Claude Van Damme og Steven Seagal.

Kadyrov er selv tidligere amatørbokser og en stor fan av sporten. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at diktatoren hjelper russiske Tsjagaev med treningen og stilte opp som sparringspartner mot den tidligere verdensmesteren.

Det er god tradisjon å arrangere spektakulære boksekamper i diktaturer. I 1974 bokset Muhammed Ali den legendariske kampen «the Rumble in the Jungle» mot George Foreman i Mobuto Sese Sekos Zaïre, og i 1975 møtte Ali Joe Frazier i «the Thrilla in Manilla» på Filippinene, mens diktator Ferdinand Marcos satt ved makten.

Diktatornytt regner med at kampen i Grosnij kommer til å bli minst like legendarisk.

Boksefeberen herjer i Tsjetsjenia. Hovedstaden Grosnij er pyntet og klar til den store kampen.

Boksefeberen herjer i Tsjetsjenia. Hovedstaden Grosnij er pyntet til den store kampen.

Kommentarer»

1. Fribrytere til Nord-Korea | Diktatornytt - 14.08.14

[…] særlig hvis de slipper å delta selv. Nylig arrangerte Tsjetsjenias president Ramzan Kadyron en mesterskapskamp i tungvektsboksing i Grosnij, med en haug av internasjonale kjendiser blant […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: