jump to navigation

Likestilling er forfall 12.03.16

Posted by diktatornytt in Prayuth Chan-ocha.
Tags: , , ,
trackback

Thailands statsminister mener kvinner bør holde seg hjemme, og la menn styre i arbeidslivet.

Prayuth Chan-och og kona Naraporn.

Prayuth Chan-och og kona Naraporn.

Verdens diktatorer feiret kvinnedagen med å hylle kvinnen på forskjellige måter. Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov donerte 100 kroner til alle kvinner i landet. Russlands sterke mann Vladimir Putin roste kvinnens mystiske kraft.

Men likestilling har også sine negative sider, noe Thailans statsminister Prayut Chan-ocha påpekte tidligere i vinter. I en tale avslørte han sine tanker om kvinnens og mannens plass i familien.

«Alle sier at vi må jobbe for likestilling — at menn og kvinner skal ha samme rettigheter, og kan gjøre de samme tingene. Hvis du tror på det, vil Thailand forfalle!» sa statsministeren.

Kvinnene føder, og da er det naturlig at de tar ansvaret for barna.

«Kvinner er mødre, kjønnet som føder. Når du kommer hjem … hvem her har en kone? Tar kona de vare på deg når du kommer hjem? Når du er hjemme, er hun sjefen, ikke sant?» spurte Prayuth tilhørerne.

«Men utenfor hjemme er vi sjefene. Vi har mye ansvar, men når vi kommer hjem, må vi være stille. Fordi hun sørger for ting i hjemmet, og tar vare på barna. Etter at jeg giftet meg, trenger jeg ikke gjøre noe. Hun gjør alt selv. Det er derfor jeg kan la tankene i denne hjerne flyte,» sa statsministeren og pekte mot tinningen.

Chan-ocha avslørte at han ikke alltid behandler kona like godt, men det veies opp av de viktige tingene han gjør som statsleder.

«Jeg trenger ikke hente barna eller noe slikt, fordi jeg er på jobb. Det er den eneste forskjellen. Alle de dårlige tingene jeg har gjort mot henne, har hjulpet andre. Det mener jeg,» uttalte han.

Totalt sett er karmaen i ordan, altså. Diktatornytt antar at Prayuth ikke gikk i 8.mars-tog.

Reklame

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: