jump to navigation

Kim har fått ny Mercedes 09.02.19

Posted by diktatornytt in Kim Jong-un.
trackback

Nord-Koreas leder har trolig skaffet seg en pansret Maybach S 600.

Store mercedeser har lenge vært diktatorenes favorittkjøretøy. Mercedes introduserte den originale diktatormobilen, 600 Grosser, i 1963, og den ble en umiddelbar salgsvinner blant autoritære statsledere. Modellen ble benyttet av storheter som Kim Il-sung, Mao Zedong, Mobutu Sese Seko og Josip Tito.

Den moderne arvtageren etter 600 Grosser er modellen Mercedes-Maybach S 600. Og diktatorer skal helst ha den pansrede versjonen. Hvem vet når en av dine utakknemlige undersåtter kan finne på å kaste en bombe mot kortesjen din?

Kim Jong-un foran sin pansrede diktatormobil.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un må selvfølgelig ha det nyeste på diktatorfronten. Derfor overrasker det ikke at han har skaffet seg en Maybach S 600.

Kjøretøyet ble nylig vist på nordkoreansk TV. Nettstedet NKNews har analysert bilder av bilen, og kommet frem til at Kim sannsynligvis har kjøpt den pansrede versjonen, som har betegnelsen Guard.

«Statsoverhoder og forretningsledere på tur har aldri før hatt det så komfortabelt, og samtidig vært så beskyttet, som de er i den nye Mercedes-Maybach S 600 Guard,» står det på hjemmesiden til Mercedes.

Kim Jong-uns Rolls-Royce kunne skimtes i bakgrunnen da diktatoren kom for å møte Mike Pompeo.

Det er uklart hvordan bilen kom til Nord-Korea. Urettferdige sanksjoner mot diktaturet gjør at det er ulovlig for Mercedes å selge kjøretøy til regimet. Mest sannsynlig ble bilen importert via mellommenn i Kina.

Kim har naturligvis flere staselige kjøretøy. Under besøk i utlandet har han ofte blitt kjørt rundt i forlengede limousiner fra Mercedes. Da USAs utenriksminister Mike Pompeo besøkte Pyongyang i oktober, dukket diktatoren opp i en svart Rolls-Royce Phantom.

Reklame

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: