jump to navigation

Aliyev gir boliger til journalister 04.08.13

Posted by diktatornytt in Aliyev.
Tags: , , , ,
trackback

Aserbajdsjans diktator Ilham Aliyev er den frie pressens beste venn.

Aliyev med aserbajdsjanske journalister.

Aliyev poserer med aserbajdsjanske journalister på den nasjonale pressedagen.

Aserbaijdsjans president Ilham Aliyev blir ofte beskyldt for å kneble pressen. Han skal angivelig ha arrestert kritiske journalister, og i juli godkjente han en lov som forbyr støtende og ærekrenkende uttalelser på internett, noe aktivister mener kan brukes til å stoppe politiske ytringer.

Nå setter Aliyev kritikerne til skamme og viser at han er en sann venn av den frie presse. På den nasjonale pressedagen i Aserbajdsjan 22. juli åpnet han verdens første boligblokk spesielt bygget for journalister. Den nasjonale pressedagen markerer at Aserbajdsjans første avis ble startet på denne datoen i 1875. Den nye journalistblokken er 17 etasjer høy, med 155 moderne boliger.

«Jeg kan si at det er første gang i verden et slikt initiativ er iverksatt. Jeg er glad for at Aserbajdsjan viser lederskap på dette området,» skrøt den gavmilde diktatoren under åpningsseremonien.

Kunstnerisk bydel

Mangfold er viktig for Aliyev, og presidenten understreket at journalister med forskjellige politiske meninger har fått leiligheter.

«Dette er naturlig, og dette tiltaket viser at diskiminering ikke er tillatt og kan ikke tåles innenfor noen sfære i Aserbajdsjan. Derfor mener jeg at samfunnet har et sunt miljø, en sunn atmosfære. Selvfølgelig vil journalistenes profesjonalitet, deres arbeid med å forme opinionen, gjøre atmosfæren enda sunnere,» uttalte han.

De elektroniske mediene ble heller ikke glemt av presidenten.

«Spredningen av internett pågår intenst. Regjeringen implementerer offentlige programmer, inkludert et prosjekt finansiert av statens oljefond, som legger bredbåndskabler til hver eneste by. Antallet internettbrukere er over 70 prosent av befolkningen. Vi kan derfor si med sikkerhet at ytringsfriheten er maksimalt sikret i Aserbajdsjan,» understreket Aliyev.

Den nye bygningen ligger i et område i hovedstaden Baku, der det skal utvikles en bydel spesielt for kreative og kunstneriske mennesker. Aliyev fortalte også at området rundt blokken er tilrettelagt slik at det kan bli holdt offentlig godkjente demonstrasjoner i nærheten. Dette gjør det praktisk å være journalist i Aserbajdsjan.

«I fremtiden vil ikke journalistene ha problemer med å dekke disse møtene. De kan se på fra balkongene sine,» påpekte statslederen.

, sa Aliyev under åpningsseremonien.

Det er viktig at journalister er patriotiske, sa Aliyev under åpningsseremonien av en boligblokk spesielt beregnet for journalister.

Patriotiske presse

Journalister har naturligvis selv et ansvar for å forvalte ytringsfriheten på en god måte. I Aserbajdsjans frie presse er dette sjeldent et problem.

«I den frie presse vises journalistenes ansvarlighet tydelig. De siste årene har journalistene vist mer ansvarlighet. Det er veldig få støtende artikler i pressen,» fortalte presidenten.

Likevel understrekret Aliyev at journalistene må være bevisste sin rolle, og bidra til å beskytte statens interesser.

«Generelt er aserbajdsjanske journalister lojale mot staten og nasjonen. Uavhengig av politisk ståsted, dominerer statens interesser i de fleste saker. Men det dukker opp saker der personlige, partiavhengige og forretningsmessige interesser kommer til uttrykk. Det kan naturligvis ikke tillates. Det må være en sterk patriotisk ånd, spesielt i en unge stater. Jeg vil understreke, dette er ikke bare et slagord, men en nødvendighet. Våre unge må vokse opp med en patriotisk ånd, og journalistikken spiller en viktig rolle på dette området. Vi har levd i en uavhengig stat i bare 22 år. Vi lever som frie mennesker. Det er vår store lykke og store verdi. Derfor er det veldig viktig at journalister er patriotiske. Statens prinsipper må råde. For det første må vi beskytte offentlige interesser. Ethvert skritt som skader staten er uakseptabelt. Samtidig må problemer som finnes i samfunnet løses innenfor landets grenser.»

Diktatornytt gratulerer Aserbajdsjans heldige journalister. Og for de som ikke fikk plass i den nye journalistblokken, er det fortsatt håp. Myndighetene har varslet at de planlegger en ny bygning med 156 leiligheter øremerket for journalister.

Reklamer

Kommentarer»

1. Alijev er fortsatt journalistenes venn | Diktatornytt - 25.11.13

[…] kjent som en ivrig forsvarer av den frie presse. Så sent som i sommer åpnet en han boligblokk med gratis leiligheter til landets journalister i Aserbajdsjans hovedstad Baku. Derfor er det ikke uventet at han nylig mottok utmerkelsen […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: