jump to navigation

Syvende bind av Kim Jong-ils samlede er ute 13.07.14

Posted by diktatornytt in Jong-il.
Tags: ,
trackback

Diktatorens litterære klassikere samles mellom to permer.

Bind 7Det er gode nyheter for de jucheinteresserte blant Diktatornytts lesere (og det er vel de fleste av dem, regner vi med) at syvende bind av Kim Jong-ils samlede verker endelig er tilgjengelig.

Kim var kjent for sine politiske og filosofiske betraktninger, og skrev om alt fra film og opera til utdanning og militærstrategi. Bind syv av hans samlede verker inneholder 98 tekster produsert mellom 1963 og 1964.

En artikkel fra nyhetsbyrået Korea Central News Agency (KCNA) gir en god oppsummering av innholdet:

I verker som «Vår leder er en stor statsmann» forklarer han at president Kim Il-sung var en stor statsmann, og understreket behovet for å få en klar forståelse for presidentens storhet og prestasjoner, og for å holde ham i akt.

I verket «Å utvikle utdanning i lojalitet er den viktigste oppgaven til partiets medier» foklarte han tanken om at mediene til Koreas arbeiderparti må samle folket rundt partiet og lederen, og dermed bidra til å fremme revolusjonen og oppbyggingen.

Han klargjorde prinsipielle poenger i å utdanne folket i revolusjonære tradisjoner i verkene «La oss bestemt bevæpne oss med partiets briljante revolusjonære tradisjoner», «Det er nødvendig å effektivt gjennomføre utdanning gjennom den revolusjonære slagmarken Pochonbo» og så videre. [Slaget ved Pochonbo var et vendepunkt i den nordkoreanske revolusjonen. Red anm.]

Boken inneholder arbeidet der han uomtvistelig beviste gyldigheten i presidentens idé om å utvikle distriktenes rolle i den sosialistiske oppbyggingen fra et økonomisk ståsted, og arbeider som utfyllende tar for seg viktige oppgaver for å styrke folkets hær og for å gjennomføre partiets militære selvforsvarslinje.

Boken er tilgjengelig i en nordkoreansk bokhandel nær deg. Løp og kjøp!

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: