jump to navigation

Diktator er tiårets mann 28.03.12

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Gambias president vinner kåring og kurerer Aids-pasienter med sine magiske hender.

Yahya Jammeh holder koranen over en hiv-pasient. Den gambiske diktatoren startet behandlingen av 74 hiv/Aids-pasienter i forrige uke.

Diktatorer liker kåringer, spesielt når de vinner. Ved nyttår ble Fijis diktator Frank Bainimarama kåret til årets person i 2011 på den lille stillehavsøya. Nylig ble sønnen til den avdøde iranske diktatoren shah Reza Pahlavi kåret til årets person av Praha-baserte Radio Farda i forbindelse med feiringen av periske nyttår.

Gambias president Yahya Jammeh overgår dem begge. Han ble nylig kåret til tiårets mann av den gambiske stiftelsen Father Joseph A. Gough Foundation. Den 46-årige diktatoren fikk prisen for det han har oppnådd de siste årene, «spesielt innen utdanning, jordbruk, industriell og økonomisk utvikling, helse, turisme, kultur, sport og ungdomsutvikling for et bedre og mer velstående Gambia», for å sitere den gambiske regjeringens hjemmeside.

Gave fra forfedrene

Jammeh mottar prisen for tiårets mann.

Fra før er Jammeh berømt for sine medisinske kunnskaper. Blant annet kan han hjelpe ufruktbare kvinner med å få barn. Nå har den gambiske presidenten heldigvis tatt i bruk en annen av sine andre mirakuløse egenskaper: Evnen til å kurere hiv og Aids.

Jammeh startet nylig behandlingen av en gruppe på 74 hiv-positive pasienter. Under behandlingen må pasientene avstå fra alkohol, tobakk, te, kaffe, tyveri og sex. Diktatornytt vet ikke hvorfor tyveri er spesifikt nevnt, men vi antar at det betyr at andre forbrytelser ikke påvirker behandlingen. Pasientene blir også rådet til slutte med vestlige medisiner som antiretrovirale medikamenter.

Presidenten fortalte først om sine magisker egenskaper i 2007. De helbredende evner ble gitt ham fra forfedrene i en drøm. Jammeh diskriminerer ikke og behandler folk uansett hvilken nasjonalitet eller rase de måtte han.

«Om du er gambisk eller hvor enn du kommer fra, om du er fra verdensrommet, hvis du kommer hit for å få behandling, vil vi gi deg den samme omsorgen vi gir gambiere, fordi vi er alle mennesker», sa Jammeh til journalister da behandlingen begynte i forrige uke.

Kommentarer»

1. Diktator innfører firedagers arbeidsuke « Diktatornytt - 09.02.13

[…] Jammeh stiller forøvrig sterkt i kategorien snilleste diktator. I tillegg til å behandle offentlige ansatte , hjelper han ufruktbare kvinner med å få barn og kurerer hivsmittede og aidssyke. […]

2. Diktator kan kurere ebola | Diktatornytt - 05.10.14

[…] Jammeh om hjelp. Diktatoren (eller kanskje han i dette tilfellet bør kalles doktator) er kjent for å kunne kurere flere sykdommer, blant annet aids og astma, i tillegg til å kunne gjøre ufruktbare kvinner gravide. Derfor bør […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: